Opskrifter

Hyldebærsuppe med æbler

På en kold efterårsdag er der intet bedre end at lune sig på en hyldebærsuppe med friske æblestykker og knuste tvebakker. Få opskriften her!
af Rikke Larsen/Honning og Flora 24.10.2019 Foto: Tia Borgsmidt.
2 personer

Hyldebærsuppe

  • 1 psk. majsstivelse
  • 2 dl hyldebærsaft
  • 3 dl vand
  • Æbler
  • Tvebakker

Hyldebærsuppe er en traditionel dansk efterårs- og vinterret som laves på saften fra de sunde hyldebær.

Servér suppen lun og pynt med friske æbler og tvebakker på toppen, så har du den perfekte ret til en hyggelig stund på en kold efterårsdag.

Sådan gør du

  1. Rør majsstivelsen sammen med 4 spsk. hyldebærsaft.
  2. Kom resten af hyldebærsaften og vandet i en gryde, og varm det op, men du rører rundt.
  3. Tag suppen af kogepladen, før den koger.
  4. Hæld majsstivelsen i, og rør godt rundt.
  5. Tilsæt evt. mere vand, hvis suppen er blevet for tyk.
  6. Skær æblerne i mindre stykker, og knus tvebakkerne.

Fordel suppen i 2 skåle eller dybe tallerkener, og pynt med friske æblestykker og knuste tvebakker.