Juice & Saft

Klassisk hyldebærsaft

Hyldebærsaft er en skøn og smagfuld saft som kan nydes både varm og kold, og som også kan bruges i drinks. Få opskriften på den klassiske saft her!
af Rikke Larsen/Honning og Flora24.10.2019Foto: Tia Borgsmidt.
0 personer

  • 500 g hyldebær
  • 2 1/2 dl vand
  • 1/2 usprøjtet citron
  • 150 g rørsukker

De sunde hyldebær modnes i efterårsmånederne, og er perfekte at trylle om til en skøn saft! Den klassiske hyldebærsaft er nem at lave og smager skønt både varm og kold. Vil du nyde saften varm, bør du fortynde den med lidt vand først.

TIP: Prøv også at brug saften i drinks med f.eks. gin.

Sådan gør du

  1. Skyl og rib bærrene, og kom dem i en gryde med vand.
  2. Riv citronskal ned i gryden.
  3. Bring blandingen i kog, og lad den koge i mindst 20 minutter.
  4. Si saften igennem et klæde i et dørslag, og hæld saften tilbage i gryden.
  5. Tilsæt sukker, og pres citronsaften fra den halve citron ned i gryden.
  6. Bring saften i kog.
  7. Når sukkeret er opløst, hælder du saften på skoldede flasker eller fryser den ned i egnede beholdere.

TIP: Du kan også tilsætte æbler i grove stykker, når du koger hyldebærrene. De giver ekstra dejlig smag.

Sponsoreret indhold