Menuer

Italiensk schnitzel af kalvekrone

Få opskriften på restaurant FAMOs schnitzel, der bruger kalvekrone som kød. Ligesom den klassiske wienerscnitzel bliver kødet paneret og stegt til en sprød og velsmagende ret.
Cecilie Rasmussen Foto: FAMO 20.10.2017
schnitzel

Vi kender nok bedst wienerschnitzel, og mange forbinder retten med ærter og citron − og en ansjos på toppen. Egentlig er en schnitzel blot et tyndt stykke kød, der oftest er paneret og stegt. Kalvekød er både brugt i den klassiske wienerschnitzel og i andre schnitzler, og her bruger vi kalvekrone. Det er dog også meget almindeligt at bruge andre type kød, fx som svineschnitzel, men husk at bank kødet helt fladt og mørt. Få også FAMOs opskrift på risotto med aubergine Du få en god panering på din schnitzel ved at dyppe det både i mel, æg og rasp. Opskriften her hedder egentlig cotoletta milanese og er italiensk. Den er udviklet af kokken Fabbio Mazzon, som er indehaver af tre italienske restauranter i København - heriblandt FAMO. Nederst kan du se links til andre opskrifter fra FAMO og selv sammensætte din gæstemenu.

Opskrift på italiensk schnitzel af kalvekrone

Sådan laver du italiensk schnitzel af kalvekrone Pesto - som mamma ville lave den!Dampede muslinger med hvidløg og timianNem tiramisu uden amaretto

Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på klassisk oksesteg. Find opskriften her: Gammeldags oksesteg.