Menuer

Risotto med aubergine og ricotta

Nem og helt simpel risotto med få ingredienser. Risottoen her er god både alene eller som tilbehør sammen med grønne retter.
Cecilie Rasmussen / Foto: PR 12.10.2017
risotto med aubergine og ricotta

Risotto er en af de helt klassiske retter i det italienske køkken. Oprindeligt blev den serveret til et bryllup i Milano for borgmesterens datter, og risotto milanese er nok den mest kendte variation af retten.

Ofte står der risotto-ris i opskrifter, men egentlig er det sorterne arborio, carnaroli og vialone, der er tale om.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Risotto er kendetegnet ved at være cremet og smagfuld, og i opskriften her understreger mosede auberginer konsistensen og giver ekstra smag. De ristede stykker på toppen giver deusiden bid til risottoen.

Få også opskriften på risotto med artiskokker og kantareller

Opskriften på risottoen herunder er udviklet af kokken Fabbio Mazzon, som er indehaver af tre italienske restauranter i København - heriblandt FAMO.

Opskrift på risotto med aubergine og ricotta

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave risotto med aubergine og ricotta:

½ liter vand

1 terning grøntsagsbouillon

100 g risottoris

1 klat smør

1 lille bunke parmesanost

2 bagte auberginer

Olivenolie

Havsalt

Friskkværnet sort peber

1 klat ricotta

1 håndfuld frisk basilikum

Sådan laver du risotto med aubergine og ricotta:

1. Kog vandet op. Kom bouillonterningen og risene i vandet.

2. Lad det koge i 20 minutter – husk at røre i gryden hele tiden.

3. Kom smør og parmesanost i efter 18 minutter.

4. Mos den ene bagte aubergine, og kom mosen i gryden med risene.

5. Smag til med salt og friskkværnet peber.

6. Skær den anden aubergine i små stykker, og steg dem på en pande med olivenolie. Lad auberginestykkerne tørre en smule på et stykke køkkenrulle.

7. Servér på en tallerken med de stegte stykker aubergine, ricotta og frisk basilikum.

Få flere italienske opskrifter fra Famo:

Pesto - som mamma ville lave den!