af Camilla Zarah Lawes og Freja Bang Lyngbo
19.02.2018
Foto: Wichmann + Bendtsen photography.
Friskpresset juice er sprængfyldt med vitaminer, og så smager det bare så skønt. Vil du snige endnu flere grøntsager ind på morgenbordet, kan du bruge pulpen i en bolledej. Få opskriften på både juice og boller!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Denne opskrift kræver, at du har en juicemaskine. Husk at skrælle ingredienserne, inden du juicer, for du kan bruge pulpen i lækre boller. Skrællerne smider du naturligvis på kompostbunken. Hvis du ikke har en kompostbunke, kan du presse skrællerne ned i juicen, så intet går til spilde.
Det skal du bruge til friskpresset juice med gulerod og æble:
1 kg gulerødder
3 cm ingefær
6 æbler
Sådan gør du:
Skyl og skræl gulerødder, ingefær og æbler. Fjern også stilk og kernehus på æblerne.
Pres saften til frisk juice, og tag pulpen ud af maskinen.
Vil du lave lækre boller af resterne? Se her, hvordan du gør:
Bag svampede, søde boller af pulpen - altså den del af grøntsagen eller frugten, som ikke bliver presset til juice. Pulpen ligger inde i juiceren, og det er synd at smide den ud, når den kan forvandles til hjemmebag.
Du skal bruge:
1 teskefuld loppefrøskaller
2 dl vand
Pulp fra 1 kg gulerødder, 3 cm ingefær og 6 æbler
1 dl olie
2 dl mel (hvedemel,eller rismel og majsmel, hvis bollerne skal være glutenfri)