Blondie med myntefrosting

Antal: 
16 stk.
Det skal du bruge: 
200 g smør
200 g hvid chokolade
3 æg
175 g sukker
125 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 usprøjtet limefrugt
40 g usaltede pistacienødder uden skal
1 firkantet bageform, ca. 28 x 18 cm
Myntefrosting:
1 usprøjtet limefrugt
1 spsk. sukker
4 stilke frisk mynte
70 g blødt smør
200 g flormelis
2 spsk. limesaft
Til servering:
Grøn skovsyre
Spiseligt sølvstøv

 

Sådan laver du blondie med myntefrosting:

  1. Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bageformen.
  2. Smelt smørret i en gryde, og tag gryden af varmen.
  3. Hak chokoladen, og rør den i smørret, til chokoladen er smeltet.
  4. Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker.

  5. Rør den smeltede chokoladeblanding i æggemassen. Vend mel og salt i dejen sammen med fintrevet limeskal og finthakkede pistacienødder.
  6. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-22 minutter. Sæt kagen på køl i mindst 4 timer, men gerne til næste dag.

Myntefrosting:

  1. Blend limeskal, sukker og mynte i en blender.
  2. Pisk smør sammen med mynte-lime-sukker, flormelis og limesaft i en skål med en elpisker.

Servering:

  1. Skær den kolde blondie ud i 16 aflange stykker.
  2. Fyld myntefrostingen i en sprøjtepose med kruset tylle, og sprøjt små toppe ud på kagestykkerne.
  3. Pynt med grøn skovsyre og spiseligt sølvstøv.