Kager

Blondie med myntefrosting

Mynte, lime og hvid chokolade giver smag til den svampede blondie med frisk og cremet frosting. Få opskriften på blondie med myntefrosting her!
af Camilla Biesbjerg Markussen 26.10.2021 Foto: Betina Hastoft.
Blondie med myntefrosting
16 personer

  • 200 g smør
  • 200 g hvid chokolade
  • 3 æg
  • 175 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 1 usprøjtet limefrugt
  • 40 g usaltede pistacienødder uden skal
  • 1 firkantet bageform, ca. 28 x 18 cm

Myntefrosting:

  • 1 usprøjtet limefrugt
  • 1 spsk. sukker
  • 4 stilke frisk mynte
  • 70 g blødt smør
  • 200 g flormelis
  • 2 spsk. limesaft

Til servering:

  • Grøn skovsyre
  • Spiseligt sølvstøv

 

Sådan laver du blondie med myntefrosting:

  1. Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bageformen.
  2. Smelt smørret i en gryde, og tag gryden af varmen.
  3. Hak chokoladen, og rør den i smørret, til chokoladen er smeltet.
  4. Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker.
  • Rør den smeltede chokoladeblanding i æggemassen. Vend mel og salt i dejen sammen med fintrevet limeskal og finthakkede pistacienødder.
  • Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-22 minutter. Sæt kagen på køl i mindst 4 timer, men gerne til næste dag.
  • Myntefrosting:

    1. Blend limeskal, sukker og mynte i en blender.
    2. Pisk smør sammen med mynte-lime-sukker, flormelis og limesaft i en skål med en elpisker.

    Servering:

    1. Skær den kolde blondie ud i 16 aflange stykker.
    2. Fyld myntefrostingen i en sprøjtepose med kruset tylle, og sprøjt små toppe ud på kagestykkerne.
    3. Pynt med grøn skovsyre og spiseligt sølvstøv.