Annonce
Kager

Dejlig kanelkage med brunet smørcreme og brændte mandler

En saftig og krydret kanelkage med silkeblød brunet smørcreme og sprøde brændte mandler på toppen. Perfekt til efterår og jul – og umulig ikke at tage et ekstra stykke af.
Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Betina Hastoft20.11.2025
Annonce
-12 personer

Kanelkage

  • 225 g smør
  • 300 g brun farin
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 265 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt

Brunet smørcreme

  • 150 g smør
  • 150 g flormelis
  • 200 g flødeost naturel
  • ½ tsk. stødt kanel
  • 1 knsp. salt

Samling og pynt

  • 1 stor bageform
  • 50 g brændte mandler
  • Evt. to sprøjteposer med forskellige tyller
Annonce

Sådan laver du kanelkage

  1. Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i formen.
  2. Smelt smør, brun farin og sukker sammen i en gryde ved middel varme, og lad det køle lidt af.
  3. Pisk æg og den afkølede smørblanding sammen i en skål.
  4. Tilsæt kanel, og pisk, til der ikke er klumper.
  5. Bland mel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen.
  6. Rør dejen sammen, til den er ensartet, og hæld den i formen.
  7. Bag kagen i 20‑25 minutter – den skal føles en smule ubagt i midten. Afkøl helt på en rist.

Sådan laver du smørcreme

  1. Smelt smørret i en gryde, og lad det bruse op, til det bliver let brunt og dufter nøddeagtigt.
  2. Hæld smørret gennem en sigte, og sæt det på køl, til det har sat sig og er smørbart (ca. 2 timer).
  3. Pisk det kolde brunede smør luftigt.
  4. Tilsæt flormelis, flødeost, kanel og salt, og pisk til en ensartet, luftig smørcreme.
  5. Fordel smørcremen i sprøjteposer, og dekorér kagen med små toppe – eller smør cremen rustikt ud.
  6. Sæt kagen på køl indtil servering.
  7. Hak de brændte mandler, og drys dem over lige før servering.
Annonce

Sponsoreret indhold

Annonce