HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Kager
Æble-brunsviger
En klassisk brunsviger, som får et friskt tvist med søde æbler i dejen – perfekt til kaffebordet og hyggelige stunder.
Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth
2.10.2025
10 stk
Gærdej
60 gram smør
2 dl sødmælk
25 gram gær
30 gram sukker
1 tsk. stødt kardemomme
325 gram hvedemel
¼ tsk. salt
2 æbler
Brunsvigerfyld
125 g blødt smør
125 g brun farin
2 spsk. lys sirup
2 spsk. brun farin til drys
Udstyr
1 stor bageform, 33 x 23 cm
Gærdej
Smelt smør i en gryde. Tag gryden fra varmen, og tilsæt mælk. Lad blandingen køle af, til den er lillefingervarm.
Smuldr gær i en røreskål. Tilsæt den lune mælke-smør-blanding, og rør rundt, til gæren er opløst.
Tilsæt sukker og kardemomme, og rør rundt.
Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig og slipper skålens kanter.
Skyl æbler, og skær dem i små tern. Ælt æbleternene ind i dejen, blot så de er jævnt fordelt ud i dejen.
Læg dejen i en skål.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 30 minutter.
Læg bagepapir i bageformen, og hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og tryk den ud til en stor firkant, som passer i størrelsen med din bageform.
Løft dejen over i formen, og sørg for, at den dækker bunden. Lav små fordybninger i dejen med fingrene.
Brunsvigerfyld
Rør blødt smør, brun farin og sirup sammen til en ensartet masse.
Smør brunsvigerfyldet ud over dejen, og drys med de 2 spsk. brun farin.
Dæk formen til, og lad dejen efterhæve ved stuetemperatur i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Bag brunsvigeren i ovnen i 15-18 minutter, til den er gennembagt, og remoncen er gylden, men endelig ikke for mørk.
Afkøl på en bagerist, og servér friskbagt.
brunsviger
Andre lækre opskrifter
Kager
Bløde chokoladesnegle toppet med flormelis
Kager
Nemme mandelkager med hindbær og hvid chokolade
Kager
Minilagkager med kakaobunde og Baileys-skum
Kager
Saftig chokoladekage med kokostopping
ISABELLAS ANBEFALER
Mad
10 råvarer du skal spise i oktober
Havetips
Oktober i haven
Grønt
10 opskrifter med kål
Buketter & kranse
5 smukke efterårsbuketter
Mest læste
Blomster & Planter
6 planter, der kan overleve efteråret i krukker
Tilbehør
Ovnbagt hokkaido-græskar
Desserter
16 skønne æbleopskrifter
Kager
Æblekage med kanel
Kager
Æbletærte med is
Sponsoreret indhold