Kager

Æble-brunsviger

En klassisk brunsviger, som får et friskt tvist med søde æbler i dejen – perfekt til kaffebordet og hyggelige stunder.
Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth2.10.2025
10 stk

Gærdej

  • 60 gram smør
  • 2 dl sødmælk
  • 25 gram gær
  • 30 gram sukker
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 325 gram hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 2 æbler

Brunsvigerfyld

  • 125 g blødt smør
  • 125 g brun farin
  • 2 spsk. lys sirup
  • 2 spsk. brun farin til drys‌

Udstyr

  • 1 stor bageform, 33 x 23 cm

Gærdej

  1. Smelt smør i en gryde. Tag gryden fra varmen, og tilsæt mælk. Lad blandingen køle af, til den er lillefingervarm.
  2. Smuldr gær i en røreskål. Tilsæt den lune mælke-smør-blanding, og rør rundt, til gæren er opløst.
  3. Tilsæt sukker og kardemomme, og rør rundt.
  4. Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig og slipper skålens kanter.
  5. Skyl æbler, og skær dem i små tern. Ælt æbleternene ind i dejen, blot så de er jævnt fordelt ud i dejen.
  6. Læg dejen i en skål.
  7. Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 30 minutter.
  8. Læg bagepapir i bageformen, og hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og tryk den ud til en stor firkant, som passer i størrelsen med din bageform.
  9. Løft dejen over i formen, og sørg for, at den dækker bunden. Lav små fordybninger i dejen med fingrene.

Brunsvigerfyld

  1. Rør blødt smør, brun farin og sirup sammen til en ensartet masse.
  2. Smør brun­svigerfyldet ud over dejen, og drys med de 2 spsk. brun farin.
  3. Dæk formen til, og lad dejen efterhæve ved stuetemperatur i 1 time.
  4. Tænd ovnen på 200°. Bag brunsvigeren i ovnen i 15-18 minutter, til den er gennembagt, og remoncen er gylden, men endelig ikke for mørk.
  5. Afkøl på en bagerist, og servér friskbagt.

Sponsoreret indhold