Kager

Brownie med kaffefrosting

Brownie er en sikker smagsvinder! I denne opskrift kombinerer vi chokolade og kaffe, der gør den svampede brownie helt uimodståelig.
af Nanna Østergaard. 6.02.2019 Foto: Winnie Methmann.

Danmark er et af de lande i verden, hvor der bliver drukket mest kaffe. Men hvorfor nøjes med at hælde den i kop og krus, når man kan integrere den populære drik i kager og desserter? Vi forkæler dig med en brownie med kaffefrosting, der er af den chokoladegavmilde slags!

8 personer

Ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • 350 g sukker
  • 50 g kakaopulver
  • 1 nip salt
  • 100 g smør
  • 3 æg
  • ½ dl stærk kaffe
  • 125 g mørk chokolade

Kaffefrosting

  • 150 g flormelis
  • ½ tsk. kakaopulver
  • 1½ tsk. pulverkaffe
  • 20 g blødt smør
  • 1 spsk. vand

Sådan laver du brownie med kaffefrosting

Brownie

  1. Bland hvedemel, sukker, kakaopulver og salt i en skål.
  2. Smelt smørret, og kom det i skålen.
  3. Tilsæt æg og kaffe, og rør, til dejen er ensartet.
  4. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
  5. Smør en form på 20 x 20 cm, og kom dejen i.
  6. Bag brownien i ca. 25 minutter ved 175°.
  7. Lad brownien køle af, inden du smører kaffefrosting ovenpå.

Kaffefrosting

  1. Bland flormelis, kakaopulver og kaffepulver i en skål.
  2. Tilsæt smør og vand, og pisk, til frostingen er blød.
  3. Hvis frostingen er for stiv, kan du tilsætte en smule mere vand.