Kager
Kager
Brownie med kaffefrosting
Brownie er en sikker smagsvinder! I denne opskrift kombinerer vi chokolade og kaffe, der gør den svampede brownie helt uimodståelig.
af Nanna Østergaard.
6.02.2019
Foto: Winnie Methmann.
Danmark er et af de lande i verden, hvor der bliver drukket mest kaffe. Men hvorfor nøjes med at hælde den i kop og krus, når man kan integrere den populære drik i kager og desserter? Vi forkæler dig med en brownie med kaffefrosting, der er af den chokoladegavmilde slags!
8 personer
Ingredienser
- 125 g hvedemel
- 350 g sukker
- 50 g kakaopulver
- 1 nip salt
- 100 g smør
- 3 æg
- ½ dl stærk kaffe
- 125 g mørk chokolade
Kaffefrosting
- 150 g flormelis
- ½ tsk. kakaopulver
- 1½ tsk. pulverkaffe
- 20 g blødt smør
- 1 spsk. vand
Sådan laver du brownie med kaffefrosting
Brownie
- Bland hvedemel, sukker, kakaopulver og salt i en skål.
- Smelt smørret, og kom det i skålen.
- Tilsæt æg og kaffe, og rør, til dejen er ensartet.
- Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
- Smør en form på 20 x 20 cm, og kom dejen i.
- Bag brownien i ca. 25 minutter ved 175°.
- Lad brownien køle af, inden du smører kaffefrosting ovenpå.
Kaffefrosting
- Bland flormelis, kakaopulver og kaffepulver i en skål.
- Tilsæt smør og vand, og pisk, til frostingen er blød.
- Hvis frostingen er for stiv, kan du tilsætte en smule mere vand.