Danmark er et af de lande i verden, hvor der bliver drukket mest kaffe. Men hvorfor nøjes med at hælde den i kop og krus, når man kan integrere den populære drik i kager og desserter? Vi forkæler dig med en brownie med kaffefrosting, der er af den chokoladegavmilde slags!
(8 stk.)
Prøv også: Brownie-lagkage med saltkaramel
Det skal du bruge til brownie med kaffefrosting:
Brownie:
- 125 g hvedemel
- 350 g sukker
- 50 g kakaopulver
- 1 nip salt
- 100 g smør
- 3 æg
- ½ dl stærk kaffe
- 125 g mørk chokolade
Kaffefrosting:
- 150 g flormelis
- ½ tsk. kakaopulver
- 1½ tsk. pulverkaffe
- 20 g blødt smør
- 1 spsk. vand
Se også: Brownie med abrikos, nødder og mandler
Sådan laver du brownie med kaffefrosting:
Brownie:
- Bland hvedemel, sukker, kakaopulver og salt i en skål
- Smelt smørret, og kom det i skålen
- Tilsæt æg og kaffe, og rør, til dejen er ensartet
- Hak chokoladen groft, og vend den i dejen
- Smør en form på 20 x 20 cm, og kom dejen i
- Bag brownien i ca. 25 minutter ved 175°
- Lad brownien køle af, inden du smører kaffefrosting ovenpå
Kaffefrosting:
- Bland flormelis, kakaopulver og kaffepulver i en skål
- Tilsæt smør og vand, og pisk, til frostingen er blød
- Hvis frostingen er for stiv, kan du tilsætte en smule mere vand.
Læs også: 5 idéer til vinterferien