Den lækreste lagkage med moccacreme

Antal: 
Ca. 10 personer
Det skal du bruge: 
Lagkagebunde 3 stk. (bagt som en kage)
6 æg
200 g sukker
150 g hvedemel
4 spsk. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
1/3 tsk. salt
1 spsk smør (til at smøre springformen)
Kaffecreme
4 dl piskefløde
250 g mascarpone
2 spsk. pulverkaffe
2 spsk. sukker
Pynt
150 g blåbær
150 g brombær

Uanset hvilken anledning anbefaler vi denne overdådige lagkage med moccacreme. Kagen er legende let at lave – og er perfekt som det søde punktum på en hyggelig dag eller fødselsdag.

Smag også: Cookies med chokolade

Sådan laver du lagkage med moccacreme: 

Lagkagebunde: 

  1. Tænd ovnen på 180° (ikke varmluft).
  2. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Det er vigtig at piske massen næsten helt hvid og til tredobbelt størrelse. Så fuld drøn på piskeren i 10-15 min.
  3. Sigt mel, kakaopulver samt bagepulver ned i æggesnapsen lidt efter lidt, mens du vender massen med en dejskraber.
  4. Beklæd springformen med bagepair i bunden, og smør siderne med smør.
  5. Hæld dejmassen i springformen. og bag lagkagebundene i cirka 30-35 min.
  6. Tag kagen ud af ovnen, og lad den afkøle helt.
  7. Skær kagen ud i  tre lige store lagkagebunde - brug en brødkniv.

Kaffecreme:

  1. Kom alle ingredienserne i en skål, og pisk det sammen til en lind og cremet konsistens.
  2. Saml lagkagen – start med en bund, og slut af med kaffecreme.

Pynt: 

  1. Pynt kagen med blåbær og brombær inden servering.

Prøv også: Cheesecake med chokolade