Fastelavnsboller med cremefyld

Opskriften giver 12 fastelavnsboller

Det skal du bruge til fastelavnsboller:

50 g gær
1 dl lunkent vand
1 dl piskefløde
2½ spsk sukker
125 g blødt smør
350 hvedemel

Vaniljecreme:

3 dl mælk
2 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker
2 æg
2 spsk majsstivelse

1 sammenpisket æg til pensling
½ l piskefløde til flødeskum

Savner du inspiration? Se 10 lækre fastelavnsboller.

Sådan laver du de luftige fastelavnsboller:

Rør gær med lunkent vand i en skål, til gæren er helt opløst. Tilsæt fløde, sukker og blødgjort smør. Rør godt rundt. Tilsæt mel under æltning. Ælt dejen, til den er helt glat, men endelig ikke for fast. Stil dejen til hævning cirka ½ time med et tørt, rent viskestykke hen over.

Vaniljecreme:

Kog mælken op med sukker og vaniljesukker. Rør æggene sammen med majsstivelse i en skål. Hæld den spilkogende mælk over æggene under kraftig omrøring. Lad cremen køle af.

Rul dejen ud til en stor firkant, og del den i 12 mindre firkanter på cirka 10 x 10 cm. Læg 1 spsk creme på midten af hver firkant. Klem hjørnerne godt sammen over fyldet, så dejen formes til en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir, og lad dem efterhæve ½ time. Pensl dine fastelavnsboller med sammenpisket æg, og bag dem ved 225° i 10-15 minutter.

Tag de færdigbagte fastelavnsboller ud, og stil dem på en bagerist. Pisk fløden til skum, lige inden dine fastelavnsboller skal serveres. Skær bollerne halvt over, og fyld dem med flødeskum. Pynt eventuelt dine fastelavnsboller med chokoladeglasur.

Fastelavnsboller og pandekager og to af de største favoritter hos børnene. Her får du opskriften på klassiske pandekager med utraditionelt fyld