Kager

Hvid chokoladekage

Til denne kage har vi brugt Amarena Fabbri-dessertkirsebær, som er vilde, italienske kirsebær i en skøn lage. De fås på glas i velassorterede supermarkeder.
af Mette Jantzen 22.12.2008 Foto: Jes Buusmann

4-6 personer:

• 200 g blødt smør
• 290 g sukker
• Skal og saft fra 2 usprøjtede limefrugter
• 2 æg
• 2 dl mælk
• 75 g finthakkede eller malede mandler
• 300 g hvedemel
• 1½ tsk bagepulver
• 1 knivspids salt
• 200 g hvid chokolade

Kirsebærcreme:
• 200 g friskost naturel (1 pakke)
• 75 g flormelis
• ½ dl Amarena-kirsebærsauce, kun lage
• 10- 15 Amarena-kirsebær, fra kirsebærsaucen

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Glasur:
• 100 g flormelis
• Ca. 1 spsk Amarena-kirsebærsauce, uden bær

Pynt:
• 15-20 Amarena-kirsebær fra kirsebærsauce

Pisk smør, sukker og limeskal sammen. Pisk æggene i, et ad gangen. Rør mælk, limesaft og malede mandler i. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og rør det i dejen. Hak den hvide chokolade fint, og vend den i dejen. Kom dejen i en form på ca. 20 x 30 cm, og bag kagen ved 180° i ca. 40 min.

Lad kagen afkøle. Udstik med en kageform nogle små runde kagestykker, og skær dem over på midten. Pisk friskost sammen med flormelis og lage fra syltede kirsebær. Hak kirsebærrene fint, og rør dem i cremen. Kom creme på halvdelen af kagerne, og læg dem sammen. Rør ingredienserne til glasuren sammen, og kom den på toppen af kagerne. Pynt med hele kirsebær.

TIP: Kagen kan bages 1-2 dage, før den skal spises. Opbevar den i en pose, så den ikke tørrer ud. Læg kagen sammen med creme, lige før den skal spises.