Se også
Kager
Lækker græskarkage med ostecreme
Brug sæsonens græskar i en skøn græskarkage toppet med den dejligste ostecreme - vi giver dig en supernem opskrift på en kage, der helt sikkert vil være et hit blandt gæsterne!
af Anna Hedegaard.
5.10.2020
Foto: Jakob Valling/valling.com.
Prøv denne lækre græskarkage med en skøn ostecreme. Efteråret byder på de skønneste græskar, som faktisk kan bruges til alt fra kager til snacks og uhygge på altanen.
Ingredienser
- 6 æg
- 450 g sukker
- 2½ dl vindruekerneolie
- 300 g hvedemel
- 1½ tsk bagepulver
- 1½ tsk natron
- 1½ tsk stødt kanel
- ½ tsk salt
- ½ tsk revet muskat
- 420 g revet græskar, fx hokkaido
Ostecreme
- 270 g flødeost naturel, fx Philadelphia
- 270 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 40 g blødt smør
- 200 g mascarpone
Pynt
- Revet, økologisk citronskal
Sådan laver du græskarkage med ostecreme
Græskarkage
- Pisk æg og sukker luftigt.
- Bland olien forsigtigt i.
- Vend alle de resterende ingredienser i med kærlig hånd, så æggemassen ikke bliver flad.
- Hæld dejen i en smurt bradepande eller 2 springforme.
- Bag ved 180º i ca. 35-45 minutter.
Ostecreme
- Kom flødeosten i en skål.
- Sigt flormelis og vaniljesukker i, og rør det sammen.
- Det bløde smør og mascarponen røres dernæst i, til det hele bliver en jævn og blød masse.
Når din græskarkage er kold
- Smør massen på i et jævnt lag.
- Riv citronskal hen over kagen.
- Opbevar kagen på køl, så cremen holder sig frisk.