Kager
Kager
Pærekager med valnødder og flødeost-glasur
Disse fine pærekager har en god krydret smag og et frisk strejf af frugt. Servér dem til en kop god te, gerne chai eller oolong-te.
af Cecilia Fahlström
11.04.2016
Foto: Tia Borgsmidt
Med den her opskrift kan du lave de fineste små og lækre pærekager med en cremet glasur. Kagedejen kan også bages som én stor pærekage i springform, men skal så have længere tid i ovnen. Hvis du drikker te til kagerne, så passer de godt til krydret chai-te eller oolongteer, der groft sagt er en blanding af grøn og sort te.
Prøv også den her pære-crumble!
Pærekager med valnødder og flødeost-glasur
12 stk.Det skal du bruge til pærekager:- Lidt smør og mel
- 1 dl mælk
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. stødt muskat
- ¼ tsk. stødte nelliker
- 150 g smør
- 80 g brun farin
- 0,3 dl ahornsirup
- 3 æg
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g valnøddekerner
- 150 g pærer
- 1 spsk. mørk rom eller 1 tsk. romaroma
Prøv også: Linser med marcipan og pære
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Flødeost-glasur:
- 1,2 dl flødeost
- 235 g flormelis
- Lidt salt
- 3-4 spsk. fløde
Sådan laver du pærekager:
- Tænd ovnen på 180°. Smør 12 bage- eller muffinforme med smør, og drys dem med mel. Bank det overskydende mel ud. Hæld mælk og krydderier i en gryde, og varm langsomt op, til det simrer. Sluk for varmen, og lad det trække.
- Pisk smør med brun farin. Tilsæt ahornsirup og æggene 1 ad gangen, mens du pisker. Sigt mel og bagepulver sammen i en ny skål.
- Hak valnødderne groft, og hæld dem i melet. Hæld de tørre ingredienser i skålen med de våde, og rør. Skræl pærerne, fjern kernehusene, og riv dem på den grove side af et rivejern.
- Hæld de revne pærer, mælkeblandingen og rom i dejen, og rør rundt, indtil konsistensen er ensartet. Hæld dejen i bageformene, og bag kagerne i ovnen i ca. 20-30 minutter, eller indtil du kan stikke en pind i, uden at der hænger dej ved.
- Lad kagerne køle af, og tag dem forsigtigt ud af formen.
- Hæld flødeost, flormelis og salt i en skål, og pisk det godt igennem. Tilsæt fløde 1 spiseske ad gangen under piskning, indtil du er tilfreds med konsistensen.
- Hæld glasuren over kagerne, og servér.
Prøv også: Pæretærte med karamel