Pærekager med valnødder og flødeost-glasur

Med den her opskrift kan du lave de fineste små og lækre pærekager med en cremet glasur. Kagedejen kan også bages som én stor pærekage i springform, men skal så have længere tid i ovnen. Hvis du drikker te til kagerne, så passer de godt til krydret chai-te eller oolongteer, der groft sagt er en blanding af grøn og sort te.
 

Pærekager med valnødder og flødeost-glasur

12 stk.
Det skal du bruge til pærekager:
  • Lidt smør og mel
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt muskat
  • ¼ tsk. stødte nelliker
  • 150 g smør
  • 80 g brun farin
  • 0,3 dl ahornsirup
  • 3 æg
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g valnøddekerner
  • 150 g pærer
  • 1 spsk. mørk rom eller 1 tsk. romaroma

Prøv også: Linser med marcipan og pære

Flødeost-glasur:
  • 1,2 dl flødeost
  • 235 g flormelis
  • Lidt salt
  • 3-4 spsk. fløde

Sådan laver du pærekager:

  1. Tænd ovnen på 180°. Smør 12 bage- eller muffinforme med smør, og drys dem med mel. Bank det overskydende mel ud. Hæld mælk og krydderier i en gryde, og varm langsomt op, til det simrer. Sluk for varmen, og lad det trække.
  2. Pisk smør med brun farin. Tilsæt ahornsirup og æggene 1 ad gangen, mens du pisker. Sigt mel og bagepulver sammen i en ny skål.
  3. Hak valnødderne groft, og hæld dem i melet. Hæld de tørre ingredienser i skålen med de våde, og rør. Skræl pærerne, fjern kernehusene, og riv dem på den grove side af et rivejern.
  4. Hæld de revne pærer, mælkeblandingen og rom i dejen, og rør rundt, indtil konsistensen er ensartet. Hæld dejen i bageformene, og bag kagerne i ovnen i ca. 20-30 minutter, eller indtil du kan stikke en pind i, uden at der hænger dej ved.
  5. Lad kagerne køle af, og tag dem forsigtigt ud af formen.
Flødeost-glasur:
  1. Hæld flødeost, flormelis og salt i en skål, og pisk det godt igennem. Tilsæt fløde 1 spiseske ad gangen under piskning, indtil du er tilfreds med konsistensen.
  2. Hæld glasuren over kagerne, og servér. 

Prøv også: Pæretærte med karamel