Konfekt

Marcipanbrød

Med safran, nødder og nougat
af Marie 26.11.2008 Melchior/Foto: Betina Hastoft, Regi: House Doctor, Casa Katrine, Casagent, Laudrup Vin & Gastronomi

• 1 tsk. safran
• 500 g marcipan
• Flormelis
• 200 g nougat
• 50 g hasselnødder
• 200 g hvid chokolade
• 1 dl kokos
• Eventuelt lidt safran til pynt

Læg safran i en lille skål, og hæld 1-2 spsk. kogende vand over. Når vandet er gult, fjernes safranen. Ælt den gule væske ind i marcipanen. Lad marcipanen hvile koldt i 20 min. Drys bordet med flormelis. Rul marcipanen ud, til den er ½ cm tyk. Rul også nougaten ud på tilsvarende måde på et flormelisdrysset bord. Det skal helst gå lidt tjept, så dine varme fingre ikke når at smelte nougaten.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læg den udrullede nougat oven på marcipanen. Hak hasselnødderne, og drys dem ud over nougaten. Rul det hele sammen til en roulade, så stramt som muligt. Smelt hvid chokolade over vandbad, og pensl rouladen med den. Drys med kokos og eventuelt lidt ekstra safran.