Se også
Konfekt
Havregrynskugler
Havregrynskugler er en klassiker i konfektskålen, og i denne skønne opskrift får de et friskt strejf af appelsin. Du er faktisk nødt til at prøve dem!
af Frederikke Wærens
16.03.2023
Foto: Stine Christiansen.
Havregrynskugler er en klassiker, som ungerne elsker at trille (og spise af undervejs), og de er altid et hit i konfektskålen og på kaffebordet.
Her får du Frederikke Wærens' bedste opskriftpå den populære konfektklassiker, som har fået et tvist af appelsin. De er perfekte til adventshygge eller i juledagene, hvor de kan stå klar på køl til gæsterne. Du er faktisk nødt til at prøve dem!
Ingredienser
- 225 g blødt smør
- 150 g sukker
- 75 g rent kakaopulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 250 g havregryn
- ½ tsk. salt
- 1 dl friskbrygget kaffe
- 2 spsk. friskpresset appelsinsaft
Sådan laver du havregrynskugler
-
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor. Kør til en ensartet og cremet masse.
-
Form massen til lige store kugler. Tril kuglerne i kokosmel.
-
Opbevar havregrynskuglerne i en lufttæt beholder på køl.