Havregrynskugler

De klassiske havregrynskugler, som vi proppede i os som børn, er en fedtet kaloriebombe med masser af smør og kakaopulver.

Disse havregrynskugler er nok mest for de voksne, da der både er kaffe og dadler i. Men det er vel heller ikke så tosset, at du selv kan nå at smage dine hjemmelavede havregrynskugler, inden børnene har nappet dem alle.
 

Havregrynskugler

6 personer

Det skal du bruge

150 g dadler
50 g ristede hasselnødder
175 g havregryn
75 g sukker, evt. rørsukker
3 spsk. kaffe (opblandet)
Saft og skal fra 1 usprøjtet appelsin
Ca. 3 spsk. abrikosmarmelade
Kokosmel til at drysse med

Havregrynskugler og konfekt med nougat er begge obligatoriske til jul. Få tre opskrifter på nougatkonfekt her
 

Sådan gør du

Blend dadler og hasselnødder i en foodprocessor. Tilsæt derefter havregryn, sukker og kaffe. Kør hurtigt blandingen sammen med appelsinsaft- og skal. Tilsæt abrikosmarmelade til massen hænger sammen uden at være for klæbrig.

Saml dejen med hænderne. Pres massen ud i et fad på ca. 20 x 15 cm, evt. beklædt med husholdningsfilm. Drys med kokosmel. Skær kagen ud i mindre bidder og server dem evt. i små konfektforme eller form dem til havregrynskugler.

Dine hjemmelavede havregrynskugler kan opbevares en lille uge i køleskab. Dæk dine havregrynskugler med husholdningsfilm, så de ikke tørrer ud.

Vil du prøve en ny, nem og version af klassiske havregrynskugler med et twist? Så prøv en af disse tre, nemme opskrifter!

Har du en hel masse kokos tilovers, efter du har lavet havregrynskuglerne? Så prøv at lave disse lækre kokostrøfler