Se også
Fisk og skaldyr
Krabbesalat med fennikel, blegselleri og ærter
En let salat med krabbekød og friske ærter er herlig sommermad. Server den i en smuk skål, så salaten rigtig kommer til sin ret.
af Marie Melchior.
20.04.2020
Foto: Betina Hastoft.
6 personer
Ingredienser
- ca. 2 kg krabbekløer
- 1 bundt dild
- 1 spsk havsalt
- 1 tsk sukker
- 1 stor fennikel (el. 2 små)
- 4 stilke blegselleri
- 1 håndfuld bælgede ærter
- 3 spsk citronolie
- 1 tsk citronpeber
- Salt og peber
Sådan laver du krabbesalat med fennikel
- Sæt krabbekløerne over i kogende vand tilsat dild, salt og sukker. Kog dem i 20 minutter, sluk for varmen og lad dem stå og trække i 20- 25 minutter.
- Hæld vandet fra og lad krabbekløerne køle af.
- Knæk skallen ved at slå på krabbekløerne med bagsiden af en ske. Brug en hummergaffel til at tage kødet ud af kløerne.
- Snit fenniklen helt fint på et mandolinjern. Gem toppen af fenniklen.
- Skær blegselleri i bittesmå terninger.
- Bland krabbekødet med fennikel, blegselleri og ærter.
- Rør citronolie med citronpeber og hæld dressingen over. Smag til med salt og peber.
- Pynt salaten med hakket fennikeltop. Server krabbesalaten med ristet brød til.