Chilikrabber er malaysisk streetfood, når det er allerbedst! Servér de krydrede krabber i en kæmpe skål akkompagneret af iskolde øl og gerne en hel stak servietter!
Opskrift fra Fatty Crab / Foto: Anders Schønnemann og Jakob Helbig.
14.01.2015
Chilikrabber er en yderst populær ret i Malaysia og Singapore - så populær, at turisterne fra USA har taget retten med sig hjem og er begyndt at gøre dem kunsten efter.
Her får du opskriften på spicy chilikrabber med hvidløg, ingefær og soya fløjet direkte ind fra Meatpacking District i New York City.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Pisk chilisauce, sojasauce, sukker, risvinseddike, tomatpuré og sesamolie sammen i en stor skål med 3 dl vand, og sæt til side.
Hak skalotteløg og hvidløg fint, og kør det sammen med ingefær og salt til en glat pasta i en foodprocessor.
I en lille skål pisker du majsstivelse sammen med 2 spsk. vand.
Varm jordnøddeolien op i en wok over høj varme.
Steg skalotteløgspastaen i et halv minut, indtil den dufter kraftigt, og del krabberne, knus dem evt. let, og tilsæt krabberne og en tredjedel af chilisaucen.
Når chilisaucen simrer, steger du videre i 2 minutter – ryst wokken jævnligt, så saucen dækker krabbestykkerne.
Hæld resten af chilisaucen ved, og når det simrer igen, skruer du ned til mellemhøj varme, lægger låg på og lader retten simre heftigt i cirka 8 minutter.
Rør majsstivelsen i, og når saucen begynder at tykne, slukker du for varmen.
Rør æggeblommen sammen, og rør den i saucen.
Fordel krabber og sauce på fire tallerkener, og pynt med korianderblade. Servér med det samme.
Vild med fisk og skaldyr? Find opskrifter på fiskeforretter i galleriet her:
1/15
Prøv denne lækre forret af koldrøget laks med fennikel. Find opskriften her!
2/15
Denne ceviche med citrusmarineret torsk er en lækker og eksotisk forret med et skønt pift af chili. Find opskriften her!
3/15
Blinis med stenbiderrogn er en ægte forårsklassiker, når det kommer til forretter. Find opskriften her!
4/15
Giv dine gæster en forret, de sent vil glemme med denne lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer. Find opskriften her!
5/15
Denne forret er let og lækker, og opfundet af medstifteren af Aartiderne, Søren Ejlersen. Find opskriften her!
6/15
Vi har lånt fra det japanske køkken med denne råmarineret torsk kombineret med tang. Find opskriften her!
7/15
Brug kerner og saft af granatæbler i din madlavning i denne ret af saltet torsk med granatæble, brøndkarse og spelt. Find opskriften her!
8/15
Server din stenbiderrogn i bedste thailandske stil med sprøde forret. Find opskriften her!
9/15
Servér en grillet jomfruhummer i pernod og paprika, med tomatconcassé og frisk koriander. Find opskriften her!
10/15
Denne forårsfriske opskrift på bruschetta, er en lækker forret til påskemenuen. Find opskriften her!
11/15
Denne lækre ret med knoldselleri og saltet torsk egner sig perfekt som en let forret til forårsmenuen. Find opskriften her!
12/15
Stenbiderrognen er også kendt som ”den danske kaviar”, og er en simpel, men lækker forårsspise. Find opskriften her!
13/15
Lav grillede røgede tigerrejer med ricottaost og æble-fennikelsalat som forret i din gæstemenu. Find opskriften her!
14/15
Inviter venner og familie på en skøn forårsmenu, og servér denne lynstegte tun med sesam og tangsalat som forret. Find opskriften her!
15/15
En fornyelse til påskefrokosten i form af luksuriøse skaldyr på tallerkenen. Find opskriften her!