Mad
Fisk og skaldyr
Pighvar i ovn med ærtepuré og ærteskud
Få dine gæsters munde til at løbe i vand over denne friske, grønne ret med bagt pighvar og ærter. Særdeles velegnet som forret!
af Trine Hahnemann / Foto: Columbus Leth
1.02.2021
Opskrift: Pighvar i ovn med ærtepuré og ærteskud
Det skal du bruge til ovnbagt pighvar:
- 600 g pighvarfileter eller anden hvid fisk
- 1-2 spsk. flagesalt
- friskkværnet peber
Citrondressing:
- 1 spsk. citronsaft
- 2 tsk. honning
- 2 spsk. olivenolie
- friskkværnet peber
- ¼ saltsyltet citron (eller frisk citronskal i julienne)
Ærtepuré:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 200 g friskbælgede ærter
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. olivenolie
- 1 lille fed hvidløg
- 1 håndfuld friske mynteblade
- 1 tsk. friskkværnet peber
- salt
Til servering:
- 50 g babyspinat
- 1 bakke ærtespirer
- 1 stor håndfuld friskbælgede ærter
Prøv også:Nordisk wrap med laks og kålsalat
Sådan laver du bagt pighvar med ærtepuré og ærteskud
- Skyl fileterne, læg dem i et stort fad, og drys dem med flagesalt. Lad dem stå i ½ time, og skyl derefter saltet af.
- Læg fileterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys dem med friskkværnet peber.
- Bag dem ved 200° i 20 minutter.
- Citrondressing: Pisk citronsaft, honning og olie i en skål, til vinaigretten er tyk, glat og blank.
- Hak saltsyltet citron fint, og bland den i dressingen. Krydr med peber.
- Ærtepuré: Hæld kogende vand overærterne, lad dem stå i 2 minutter, og hæld vandet fra.
- Blend ærterne sammen med de øvrige ingredienser, undtagen salt, i en foodprocessor. Smag puréen til med salt og evt. mere citronsaft.
- Opbevar ærtepuréen i en lufttæt beholder, til den skal bruges.
- Servering: Servér retten på 6 tallerkener. Læg først rå spinatblade på hver tallerken. Del pighvaren i mindre stykker, og læg den oven på spinaten. Dryp med citrondressing. Sæt ærtepuré imellem fiskestykkerne, drys ærter og spirer henover, og servér straks.
Hvad er pighvar?
Pighvar er kongen af fladfisk, og den har lyst og lækkert kød, men den kan også være bekostelig. Skulle du dog være nær en lille dansk havn, kan du være heldig at kunne købe direkte fra en kutter til en billigere penge.
Et alternativ til pighvar er slethvar, som så er lidt løsere i kødet.
I stedet for bage pighvar i ovn kan du også servere rejer som forret. Se galleriet her!
Pighvar er oplagt at servere til en særlig lejlighed som nytår, fødselsdag eller blot for venner og familie, hvor den kan indgå i en lækker gæstemenu - se bare denne.