Fisk og skaldyr

Pocheret torsk med selleri og persille

Let og lækker opskrift fra medstifteren af Aartiderne, Søren Ejlersen.
af Eva-Marie Wilken og Lene Lykke Foto: Martin Sølyst, Erik Bjørn og Ko 25.10.2012

4 personer

Ingredienser
½ knoldselleri
3 laurbær, gerne friske
salt og hel sort peber
1 spsk olivenolie
3 spsk eddike
saft af en citron
1 spsk hakket bredbladet persille
200 g torskefilet

Fremgangsmåde
Skær skrællen af knoldsellerien, og kog den mør i letsaltet vand med laurbær, salt og hel peber til den er mør, gem kogevandet. Riv knoldsellerien på den grove side af et rivejern, og mariner med olivenolie, eddike, citronsaft, salt, peber og hakket persille. Skær torskefileterne i mindre stykker, og pocher dem i sellerilagen i et par min. Tag torsken op, og lad den trække lidt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Pluk torskekødet i passende stykker, vend dem med sellerisalaten, og anret på tallerkener

Se flere opskrifter fra Søren Ejlersen her:

Bagte rødbeder med pocheret æg

Tarte tatin med créme chantilly og æblefyld

Se de flotte billeder fra Søren Ejlersens køkken i galleriet nedenfor.