Fisk og skaldyr

Rimet laks med grillet agurk, syltet løg og rygeost

Se i denne video, hvordan du nemt selv kan lave rimet laks.
af Video: Christina Christensen, Niels Kondo 2.09.2013

Samtlige SuperBest butikker byder nu på frisk fisk og skaldyr. Spændende sæsonvarer og et fast sortiment som altid findes i butikkerne. En fisk som du altid finder i butikken er laks. Ofte tilberedes laks i ovn eller på grill sammen med fx citron og dild. Prøv denne variant af laks med grillet agurk, syltet løg og rygeost.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Rimet laks med grillet agurk, syltet løg og rygeost
Til 4 personer

Du skal bruge til rimet laks:
400 g laks (rim gerne en hel side)
2 spsk. salt
2 spsk. sukker
1 citron
1 spsk. knust fennikelfrø eller dildfrø

Garniture:
1/2 agurk
1 rødløg
½ dl eddike
½ dl sukker
4 spsk. rygeost
4 spsk. fløde

Sådan laver du rimet laks:
Skær skindet af din laks. Bland de øvrige ingredienser, riv citronskal. Vend din laks i blandingen og vrid citronen over. Dæk din laks i film og lad den trække et døgn. Skær den i tynde skiver og spis den i salater, som pålæg eller som forret med forskelligt garniture.

Eksempel på garniture:
Skræl agurken, halver den og skrab kernerne ud. Grill agurken på en grillpande, en grill eller en meget varm pande. Skær løget i skiver, kog eddike og sukker op og hæld over løgene, lad det trække på køl.

Pisk rygeost og fløde sammen til en creme.

Spis det hele med et stykke brød eller nogle sprøde brødkrummer.

Vinforslag: ALLRAM Gruner

Se flere videoer med lækre opskrifter fra kokken Mathias Holt