Grønt

10 forretter, der smager af sommer

Forretter er uundværlige på sommermenuen. Forlæng dine hyggelige sommeraftener og forkæl dine gæster med disse forretter.
af Eilen Anthoniussen / Foto: Betina Hastoft 24.07.2014
Forretter

Forretter er på mange måder en god idé om sommeren. Forretter kan nemlig anrettes på mange forskellige måder, så de udover at kunne nydes med kniv, gaffel og ske også kan serveres som pindemad eller snacks. En anden fordel ved at servere forretter i sommervarmen er, at de ikke behøver at være varme, når de kommer på bordet, og derfor kan de fleste forretter nemt forberedes dagen forinden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Forretter behøver ikke at være besværlige at lave. Bare tænk på fingernem mad som pizza eller sandwich, og find en måde at servere den i mindre portioner. Se for eksempel vores forretter med toast i galleriet, som nemt kan serveres med tomater eller kartofler.
En klar favorit, når det kommer til forretter, er skaldyr og især rejer. Der findes utallige opskrifter, hvor du kan bruge rejer i forretter, og når nu man har gang i grillen alligevel, hvorfor ikke give dem en tur på grillen og servere dem sammen med en lækker salat?

Prøv også:

Skal dine gæster have suppe, kan du overveje en kold gazpacho til forret? Den andalusiske suppe smager himmelsk, og især er den kolde udgave som skabt til at blive serveret i sommervarmen.
Se denne og de andre lækre forretter med smag af sommer i galleriet nedenfor, og kast dig ud i at lave spændende forretter til din næste middag.

Læs også: Se alle vores festlige forretter til nytår!

Se de 10 forretter her: