Grønt

Ærter stuvede med citron, dild, glaskål og østers

Smagen er sart og frisk, men undervurder den ikke. Ærter har power til at matche både mildt og macho.
af Mikkel karstad, Foto Anders Schønnemann 1.08.2013

Ærter let stuvede med citron - det skal du bruge:
4-6 personer

2 dl fløde
salt og friskkværnet peber
1 usprøjtet citron
4 østers, gerne´danske Limfjordsøsters
1 glaskål
½ bundt dild
200 g bælgede ærter

Ærter let stuvede - sådan gør du:
Hæld fløden i en gryde, bring den i kog, og reducer til det halve. Tag gryden af varmen, og smag til med salt, peber, fintrevet citronskal og citronsaft. Åbn østers, tjek for friskhed, og fjern evt. skalrester. Hæld vandet fra østersene i fløden, og læg dem i en skål. Hak østersene groft med en kniv, og læg dem tilbage i skålen, indtil du skal anrette. Skræl glaskål, og skær det i helt tynde skiver, brug et mandolinjern, en tyndskræller eller en skarp kniv. Læg de tynde skiver i koldt vand i 5-10 min., så de bliver helt sprøde. Hæld vandet fra glaskålen, og anret den på tallerkener, drys med de hakkede østers og dild. Hæld ærterne i fløden, og varm dem igennem i 1-2 min., så de lige bliver varme, men stadig er sprøde og friske. Fordel de varme ærter og fløden hen over glaskålen, og server med det samme, imens fløden er lun og glaskålen sprød. Server retten som en forret, frokostret eller som tilbehør til en fiskeret.