Salat

Frisk sommersalat med andebryst og blå ost

Skal du lave en lækker sommersalat, så prøv denne opskrift på en salat bestående af andebryst og blå ost suppleret med sommerens smagfulde vindruer og granatæbler.
af Redaktionen 5.02.2021 Foto: Kira Brandt.
sommersalat med andebryst og blå ost
4 personer

Sommersalat

  • 2 berberiandebryster
  • Salt og peber
  • 1 radicchiosalathoved, vasket og snittet
  • 1 grønt salathoved, fx hjerte eller romaine, vasket og skåret i store bidder
  • Kernerne af 1-2 granatæbler
  • 150 g blåskimmelost, fx St. Agur, roquefort el. danablue i små stykker
  • 1 dl stenfri røde druer, halverede
  • 3 spsk hindbærbalsamicoeddike
  • Tilbehør: Groft brød

SOMMERSALAT - SÅDAN GØR DU:

  1. Tænd ovnen på 200º. Rids andebrysternes fedtlag i tern, krydr med salt og peber, og steg dem på en tør stegepande med fedtsiden nedad, indtil fedtlaget er gyldent (ca. 5-6 minutter).
  2. Læg dem i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i 15-20 minutter, afhængigt af hvor rødt du ønsker kødet.
  3. Tag andebrysterne af varmen. Bland resten af ingredienserne på en stor tallerken, skær andebrysterne i tynde skiver, og læg dem på toppen af salaten.
  4. Krydr med salt, peber og hindbærbalsamicoeddike. Server med groft brød.