Grønt

Ingefær

Ingefær har en skarp smag og bruges især i asiatiske retter. Få nyttig viden om ingefær og masser af opskrifter med ingefær her.
af Redaktionen, Foto: Henrik Freek. 18.07.2012

Den ingefær, vi bruger i maden, er knolden fra en tropisk plante med bambuslignende stængler og blade. Ingefær kan derfor ikke dyrkes på friland i Danmark pga. det kolde klima, men man kan have held til at dyrke den i drivhuset eller i en potte i vinduet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrifter med ingefær

Lammetagine med honning og grønt

Varm æbletoddy med krydderier

Æbleglas

Crema Catalana med blommekompot

Sprøde ruller med tun

Chokolade-gulerods-ingefærbrød

Ingefær-chai

Frisk powerdrik

Ceviche med kokos og ingefær

Frisk ingefær forbindes især med asiatiske retter, hvor den er et grundkrydderi. Tørret ingefær bruges også i brød og kager.

Vidste du…
At ingefær siges at virke beroligende på maven? En kop ingefær te skulle kunne has på et maveonde.

Anvendelse
Skræl ingefæren - skær evt. skrællen væk - og snit, riven eller skær ingefæren i fine skiver.
Ingefær kan fx bruges til en frisk ingefær-te. Kom et par skiver ingefær i et glas eller en kop og held kogende vand over. Lad det trække et par minutter og sød teen med honning.