Ingefær
Den ingefær, vi bruger i maden, er knolden fra en tropisk plante med bambuslignende stængler og blade. Ingefær kan derfor ikke dyrkes på friland i Danmark pga. det kolde klima, men man kan have held til at dyrke den i drivhuset eller i en potte i vinduet.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Lammetagine med honning og grønt
Crema Catalana med blommekompot
Chokolade-gulerods-ingefærbrød
Frisk ingefær forbindes især med asiatiske retter, hvor den er et grundkrydderi. Tørret ingefær bruges også i brød og kager.
Vidste du…
At ingefær siges at virke beroligende på maven? En kop ingefær te skulle kunne has på et maveonde.
Anvendelse
Skræl ingefæren - skær evt. skrællen væk - og snit, riven eller skær ingefæren i fine skiver.
Ingefær kan fx bruges til en frisk ingefær-te. Kom et par skiver ingefær i et glas eller en kop og held kogende vand over. Lad det trække et par minutter og sød teen med honning.