Desserter og kager

Æbleglas

Velsmagende æbleglas med æblekompot og chokoladecreme.
af Hanne Gabel, Foto: Hanne Gabel 16.08.2011

(4 personer)
3 æbler
2 spsk rørsukker
1 tsk reven ingefær
saft af 1 lime
8 makroner
1 dl marsala eller anden dessertvin

Chokoladecreme:
100 g 36 % chokolade
1dl piskefløde

Skræl æblerne og skær dem i små terninger. Læg dem i en gryde sammen med lime og ingefær. Kog op til en æblegrød og tag gryden af varmen, før æblerne er møre. Køl af og lav imens chokoladecremen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Chokoladecreme:
Smelt chokoladen i vandbad. Det skal være ca. 45°. Pisk fløden let og rør den i chokoladen. Læg et par knuste makroner i bunden af hvert glas og stænk med fx marsala. Læg chokoladecremen i og efterfølgende æblekompotten. Pynt evt. med chokoladespåner eller anden hjemmelavet chokoladepynt.

Se også andre kager fra Rikke Gryberg:


Æbletærte med tranebær og hvid chokolade


Krydderkage med limecreme


Kanel- og orangescones


Rosmarin og citroncookies