Grønt

Kartoffel og letrøget bacon

Blød, sprød og skummende forret
af Anita Klemensen, Foto: Anders Schønnemann 21.04.2010

12 små kartofler
Lidt smør
Salt

Kartoffelcreme:
100 g kartofler
35 g saltet smør
½ dl sødmælk
1 dl hønsefond
Salt og peber
½ dl pasteuriserede æggehvider

Endvidere:
4 tynde skiver dansk letrøget
Bacon
Purløg

Vask de 12 små kartofler og kog dem let møre. Skær top og bund af og brun dem i smør til de er gyldne. Drys med salt inden servering.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Til kartoffelcreme: Kog kartoflerne møre og blend dem med mælk og smør. Kog hønsefonden op og blend den med. Smag til med salt og peber. Si massen og rør æggehviderne i. Kom massen på en chiffonflaske eller pisk den med en stavblender ved servering.

Bag baconskiverne sprøde på bagepapir ved 150°, gerne under et let pres så det holder formen. Skær skiverne i ønsket størrelse ved servering.

Skum kartoffelcremen og anret den sammen med de stegte kartofler. Pynt med bacon og purløg.

Prøv også:
Vinterkål i æblevinaigrette, rå beder og æble