Se også
Salat
Kartoffelsalat med jordbær, radiser og perlespelt
Hvis du heller ikke kan få nok af sæsonen mange saftige bær, så prøv dem i din næste sommersalat. I denne opskrift tilføjes jordbær til en lækker kartoffelsalat med radiser.
Tekst & Foto: Pernille Hoffmann/Hoffmann Studio
8.08.2022
2 personer
Ingredienser:
- 1 bundt frisk dild
- 1 bundt bredbladet persille
- 500 g nye kartofler
- 1 fed hvidløg
- 1 dl smagsneutral olie
- Salt og peber
- ½ citron
- 250 g jordbær
- 1 bundt radiser
- Evt. ærtespirer
Friteret perlespelt:
- 50 g perlespelt
- 2 dl smagsneutral olie
- Lidt salt
Friteret perlespelt:
Kog perlespelt efter anvisningen på pakken.
Afkøl.
Steg dem herefter i rygende varm olie i en gryde i ca. 10 sekunder.
Lad perlespelten afdryppe på køkkenrulle, og drys med salt.
Se også
Kartoffelsalat med radiser og blomkål
Kartoffelsalaten:
Skyl dild og persille.
Skrub kartoflerne.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Kog kartofler og krydderurter i en gryde med letsaltet vand i 10-12 minutter.
Hæld vandet fra, gem krydderurterne, og lad kartoflerne afkøle.
Pil hvidløg, og blend det sammen med persille, dild og olie i en blender.
Smag krydderurteolien til med salt, peber og citronsaft.
Skyl og nip jordbær, og skær dem i mindre stykker.
Rens radiser, og skær dem i skiver.
Vend kartoflerne i krydderurteolien, og fordel dem på et serveringsfad.
Top med jordbær, radiser og friteret perlespelt, og drys evt. med lidt ærtespirer.
Servér straks.