Grønt

Kartoffelsalat med rygeostcreme og mandler

Nyd sensommeren med en denne fortolkning af den klassiske kartoffelsalat
af Carsten Kyster, Camilla Zarah Lawes, Marie Melchior & redaktionen Foto: Columbus Leth og Betina Hastoft. 15.08.2013

Rygeost og nye kartofler i en kartoffelsalat - det er dansk sommermad, når det er allerbedst. Men er du ikke så glad for rygeost, kan du nøjes med at bruge yoghurt naturel i dressingen til din kartoffelsalat - brug i alt 2 dl yoghurt og gerne den tykke, græske yoghurt 10 %.

Kartoffelsalat med rygeostcreme og mandler

Kartoffelsalat til 4 personer. Tid: 30 minutter.

Det skal du bruge til kartoffelsalat:
• 500 g nye kartofler
• 2 skalotteløg
• 100 g rygeost
• 1 dl yoghurt naturel
• salt og friskkværnet peber
• 2 skalotteløg
• 2 dl blandede krydderurter, fx dild, karse og purløg
• 20 g mandler
• evt. 2 morgenfrueblomster

Sådan laver du kartoffelsalat:
Skyl og skrub kartoflerne grundigt. Kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, afkøl kartoflerne, og skær dem i skiver.

Rygeostcreme: Pil skalotteløgene, hak dem fint, og rør dem sammen med rygeost og yoghurt. Smag til med salt og peber.

Servering af kartoffelsalat: Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Hak krydderurter og mandler groft. Pluk bladene af blomsterne. Fordel kartofler og rygeostcreme på et fad. Drys med krydderurter, mandler, morgenfrueblade og de hakkede skalotteløg.