Grønt

Lun smørbønnesalat med bagte peberfrugter og grønne bønner

Skal din aftensmad være kødfri? Så prøv denne lækre smørbønnesalat i aften!
af Eilen Anthoniussen / Foto: Henrik Freek 25.09.2014

Butterbeans, også kendt som smørbønner, er det samme som limabønner. De er store og bliver møre på en lækker cremet måde og er virkelig gode som erstatning for kød i en hovedret.
En smørbønnesalat som denne har godt af en kraftig og syrlig dressing, og friske, sprøde grøntsager giver modspil til bønnernes bløde, let melede konsistens. Hold dig derfor ikke tilbage med at sætte knald på dressingen. Husk at bønnerne skal udblødes natten over.
Brug to dåser bønner i saltlage for en hurtig variant.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Lakseburger med avokado-mayo!

Det skal du bruge:
200 g tørrede butterbeans
3 røde peberfrugter
400 g grønne bønner
6 ansjosfileter i olie
1 bundt basilikum
salt og friskkværnet peber

Hvidløgsdressing:
3 spsk olivenolie
3 spsk hvidvinseddike
1 fed hvidløg

Læs også: Madpakke - idéer til en lækker madpakke!

Sådan gør du:
Dag 1:
* Læg de tørrede bønner i en stor skål med koldt vand, og lad dem udbløde natten over i køleskabet.
* Kog bønnerne møre i rigeligt letsaltet vand. Kogetiden kan variere fra ½ til 1½ time. Smag på dem løbende, og tag dem fra blusset, når de er møre indeni, men ikke udkogte. Bønnerne skal hele tiden være dækket med kogende vand.
* Lad bønnerne dryppe af i en sigte.

Dag 2:
Hvidløgsdressing:
Rør olie, eddike og finthakket hvidløg sammen, og bland dressingen med de endnu lune bønner.

* Tænd ovnen på 250°. Pensl peberfrugterne med lidt olie, og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til skindet er næsten sort. Vend dem undervejs, så de bliver brændte hele vejen rundt.
* Læg peberfrugterne i en frysepose, og lad dem køle af. Pil forsigtigt skindet af dem, rens dem for kerner, og skær i tynde strimler.
* Nip de grønne bønner, og kog dem i letsaltet vand i 3-4 minutter, til de er møre med lidt bid. Skær ansjoserne i tynde strimler.
* Hak basilikum groft. Bland peberfrugter, ansjoser og basilikum med bønnerne.
* Smag salaten til med salt og evt. mere vineddike.
* Server salaten som tilbehør til for eksempel grillet fisk eller kød eller som en let ret med brød til.

Læs også: Coq au riesling med grønne bønner!