Grønt

Madpandekager med asparges og gedeost

Prøv denne opskrift på franske madpandekager, også kaldet galette, med asparges og gedeost!
af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Anders Schønnemann 19.04.2017
Galette

Foråret kalder på sprøde og saftige grøntsager. Og en af vores fortrukne er asparges. Der er ikke noget, som at sætte tænderne i en sprød asparges, som lige er kommet i sæson. Det er ligegyldigt, om de er kogt, grillet eller stegt, så smager de bare fantastisk. Og som en ekstra bonus er de også fyldt med et hav af vitaminer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Forårets skønneste drik med hyldeblomst her!

Madpandekager på forårsmenuen

I den her ret er asparges og gedeost forenet på bedste vis i en fransk madpandekage. Den klassiske galette er lavet med ost, skinke og et æg, men du kan putte lige præcis det i, du har lyst til.

Pandekagerne med asparges kan både bruges som forret eller som en let hovedret i forårs- og sommermånederne.

De grønne asparges har en sødme og spændstighed, som gør, at de er fantastiske at benytte til fx denne opskrift i en galette eller stegt på grillen med bacon rundt om. De hvide asparges har en særlig aroma, som gør, at de smager fantastisk som dampede i ovnen eller i retter som tarteletter.

Opskrift på madpandekager med asparges og gedeost

Antal: 6 personer

Det skal du bruge for at lave madpandekager med asparges og gedeost

  • Tærtedej: 200 g koldt smør
  • 1½ tsk. fint salt
  • 200 g hvedemel
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 1 æggeblomme u ½ dl isvand 

  • Fyld: 2 bundter asparges
  • 250 g gedeost
  • 4 spsk. olivenolie
  • Friskkværnet peber
  • Flagesalt

Prøv også: Hvide asparges med rygeostecreme her!

Sådan laver du madpandekager med asparges og gedeost

  1. Tærtedej: Hak det kolde smør med melet og saltet, indtil det ligner rasp, gerne med små klumper af smør imellem.
  2. Tilsæt æggeblommen, og kør et par sekunder, til dejen lige nøjagtig begynder at samle sig.
  3. Hæld dejen ud på køkkenbordet, og saml den til en klump med isvandet. Ælt endelig ikke dejen for meget, så bliver den kompakt og tung i stedet for at være let og porøs i konsistensen.
  4. Lad dejen hvile en halv time på køl, og rul den derefter ud på et meldrysset bord til en cirkel med en tykkelse på ca. ½ cm.
  5. 
Fyld: Skyl aspargesene, dup dem tørre, og skær dem ud i stykker på ca. 3-4 cm.
  6. Læg dem på tærtedejen, så der er ca. 6 cm fri ude i kanten.
  7. Top med skiver af gedeost, dryp med olivenolie, og drys med salt og peber.
  8. Fold kanten af dejen indover.
  9. Læg galetten på en bageplade med bagepapir, og bag den i ca. 35 minutter, til dejen er gylden og sprød.