Salat

Nem waldorfsalat

Mortensaften står for døren, og traditionen tro skal der andesteg på menuen. Vi giver den fede and et syrligt modspil med en nem waldorfsalat, som kan røres sammen i et snuptag. Få opskriften her!
af Timm Vladimir 22.09.2021 Foto: Columbus Leth.
waldorfsalat

Waldorfsalat

  • 2 æbler
  • 5 stilke bladselleri
  • 150 g røde stenfri vindruer
  • 75 g valnødder
  • 200 g cremefraiche 18 %
  • 1 tsk. sukker
  • salt
  • citronsaft

Hjemmelavet waldorfsalat er den ultimative efterårs- og vintersalat, som takket være sin kombination af søde og syrlige smage matcher fede vinterretter perfekt.

Vi serverer den gerne til den fede and på mortensaften og til årets store julemenu, men i virkeligheden kan den spises hver gang, der skal en god steg på menuen. 

Sådan laver du waldorfsalat: 

  1. Skær æbler i fine tern, snit bladselleri i tynde skiver, og halvér druerne. Hak valnødderne groft.
  2. Smag cremefraiche til med sukker, salt og citronsaft, og vend med æbler, bladselleri, druer og valnødder. Lad salaten trække på køl i 30 minutter.