
Grønt
Hvem elsker ikke flødekartofler? Når du blander dem med selleri og Vesterhavsost, bliver de i den grad klar til fest.
Smag også: Verdens bedste brød!
Tid: 15 minutter. Ovntid: 40 minutter. Antal personer: 6
Det skal du bruge til flødekartofler:
• 500 g kartofler
• 500 g knoldselleri
• 1 spsk. smør til fadet
• ½ l piskefløde
• salt og friskkværnet peber
• 150 g Vesterhavsost (fra Thiese Mejeri)
Sådan laver du flødekartofler:
1. Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne. Skræl sellerien, og skær den i 2-3 store bjælker. Skær kartofler og selleri i tynde skiver med en skarp kniv eller på en mandolin.
2. Smør et ovnfast fad med smør i bunden og på siderne, og fordel kartoffel- og selleriskiverne i fadet. Hæld fløden over, og krydr med salt og peber.
3.