Grønt

OPSKRIFT | Sprød blomkålssalat med chilivinaigrette

Grove salater med kål er populære i det nordiske køkken. Her får du en opskrift på en sprød blomkålssalat med få ingredienser, som mættet godt, og er super let at lave.
af redaktionen 8.03.2017
blomkålssalat-opskrift

Kål er populært i det nordiske køkken. Og det er der god grund til, for kål er nemlig fyldt med vitaminer, antioxidanter og kostfibre, som netop gør, at vi føler os mætte hurtigere. Kålsalater er et hit. Her får du en opskrift på en sprød blomkålssalt med en chilivinaigrette, som egner sig godt til kød eller som en selvstændig salat, for den mætter godt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Blomkålssalat med chilivinaigrette

Tid: 30 minutter

Antal personer: 4

TIP: Blomkål kan sagtens anvendes rå, hvis du snitter den fint.

INGREDIENSER

  • 1 stort blomkål
  • ½ granatæble
  • 75 g hasselnøddekerner
  • en håndfuld persille
  • en håndfuld mynteblade
  • evt. lidt rucola

Chilivinaigrette:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 frisk rød chili
  • ¼ dl hvid balsamicoeddike
  • ½ dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Til servering: godt brød

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Lun linsesalat med grove grøntsager

FREMGANGSMÅDE

Chilivinaigrette: Pil og hak hvid­løg fint. Rens og hak chilien fint. Bland hvidløg og chili med balsa­mico, olie, salt og peber.

Del blomkålen i buketter, og skær dem i skiver. Læg dem i en skål. Hæld chilivinaigretten over.

Skær granatæblet i kvarte, og pil kernerne ud. Fjern de hvide hinder.

Rist hasselnødderne let på en tør pande, og gnid de brune hinder af dem. Hak hasselnødderne groft. Ristningen giver nødderne ekstra smag, men den ekstra arbejdsgang er ikke strengt nødvendig – du kan sagtens bruge nødderne direkte fra posen.

Skyl, tør og hak persillen. Hak mynten. Skyl og tør rucolaen. Vend persille og mynte i blomkålssalaten. Drys med granatæblekerner, hassel­nødder og rucola.

Servér blomkålssalaten med lunet brød som tilbehør.

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Grønkåls-græskar-salat med kylling