Grønt

Prøv noget nyt tilbehør til aftensmaden

Her er 8 opskrifter på lækkert og sundt tilbehør til aftensmaden, som vil give dig mod på madlavning og mere energi til hverdagen.
Christine Agertoft / Foto: Columbus Leth 11.01.2020
Nyt tilbehør til aftensmaden

Pasta, ris eller kartofler? Sådan spørger mange ofte sig selv, når de skal finde på tilbehør til aftensmaden, men det er synd. Der findes nemlig rigtig mange gode og sunde opskrifter på tilbehør, der hverken indeholder pasta, ris eller kartofler og i stedet udnytter nogle af de gode ingredienser fra den nordiske natur.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mere tilbehør til aftensmaden: Kartofler på 10 måder

Anderledes tilbehør til aftensmaden

Vi har samlet 8 opskrifter på anderledes og sundt tilbehør, som vil udfordre dig og dine smagsløg. Det kan fx være med knasende rugkerner, cremede linser, supersund kål, grove snittebønner eller saftige rødbeder. Se dem alle herunder:

LINSER MED NYE LØG OG PERSILLE

Linser er sunde, nærende og spækkede med proteiner! Denne variant med nye løg og persille er den perfekte grønne makker til en god middag. Find opskriften her!

RIS AF BLOMKÅL

Hvis du gerne vil snige flere grøntsager ind i din kost, så prøv den nyeste madtrend med ris lavet af blomkål. Find opskriften her!

BLOMKÅLSSALAT MED PARMESAN

Denne fyldige salat kan nydes vegetarisk til frokost med groft brød til eller serveres som tilbehør til stegt kød eller fisk. Find opskriften her!

LUN SMØRBØNNESALAT MED BAGTE PEBERFRUGTER

En smørbønnesalat som denne har godt af en kraftig og syrlig dressing, og friske, sprøde grøntsager giver modspil til bønnernes bløde, let melede konsistens. Find opskriften her!

SALAT AF SNITTEBØNNER OG VILDE ASPARGES

Spis salaten med groft brød til eller med et lille stykke fisk eller kød, hvis du ikke kan lade være. Find opskriften her!

SPELTSALAT MED KÅL, ÆBLER OG GRANATÆBLE

Denne salat egner sig også godt som tilbehør til tung mad, og du kan også lave den med andre typer kål som fx rødkål og hvidkål. Find opskriften her!

SALAT AF RØDBEDER MED TANG, JORDNØDDER, LIME OG BRONZEFENNIKEL

Rødbeder har en god, sødlig smag, som godt kan tåle at komme i fokus. Denne salat er som tilbehør til fisk og kød. Find opskriften her!

SALAT MED KALVEBACON OG CROUTONER AF RYGEOST

Prøv denne lækre salat med kalvebacon og croutoner af rygeost. Passer perfekt til hovedretten eller som frokost. Find opskriften her!

Flere opskrifter?

Skal dine gæster forkæles? Vi har samlet de bedste menuer med gæstemad til alle årstider. Der er helt sikkert også én, der vil falde i din smag. Få alle opskrifterne her!