Se også
Salat
Stegt halloumi med citron/kapersvinaigrette og små tomattærter
Her får du en lækker opskrift på stegt cypriotisk ost i citron/kapersvinaigrette og skønne små tomattærter. De passer pefekt til picnic-kurven eller som forret. Få opskrifterne herunder!
af Marie Melchior.
20.04.2020
Foto: Betina Hastoft.
6 personer
Stegt halloumi
- 250 g halloumi (cypriotisk ost)
- 1½ dl hvedemel
- 1 tsk havsalt
- Friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie til at stege i
Citron/kapersvinaigrette
- 1 citron
- 1 spsk hvid balsamico
- 1 spsk grov sennep
- 6 spsk olivenolie
- 2 spsk kapers
- 1 bdt. koriander
- Salt og peber
Små tomattærter
- 1 rulle færdig butterdej (250 g)
- 3 æg
- 1 dl fløde
- Havsalt og peber
- 1 bdt. basilikum
- 1 glas ovnbagte tomater (120 g fra Urtekram)
- 30 g friskreven parmesan
Sådan laver du stegt halloumi med citron/kapersvinaigrette og små tomattærter
Stegt halloumi
- Skær halloumi i skiver.
- Bland mel med salt og peber. Vend osteskiverne heri.
- Opvarm olien på panden og steg halloumi-skiverne 1 minut på hver side.
- Læg dem på fedtsugende papir.
Citron/kapersvinaigrette
- Skyl citronen. Riv skallen og pres saften ned i en skål.
- Tilsæt hvid balsamico, grov sennep, olivenolie og kapers.
- Hak korianderbladene groft og rør dem i vinaigretten. Smag til med salt og peber.
- Hæld vinaigretten over de stegte halloumi.
Sådan laver du små tomattærter
- Udstik dejen i 8 cirkler og placer dem i velsmurte forme. Har du ikke små forme, kan du bruge opskriften til en almindelig størrelse tærteform.
- Pisk æg sammen med fløde, salt og peber.
- Hak basilikum fint og rør den i æggemassen. Fordel blandingen i tærteformene.
- Læg de ovnbagte tomater i formene og drys parmesan over.
- Bag tærterne på 200° i 15 min. til de er gyldne.
- Afkøl dem på en bagerist. Tærterne smager også skønt kolde.