Grønt

Stegte ærtebælge med kalvetatar, ærtespirer og peberrod

Ærter under bælgen - prøv vores lækre opskrift på ærtebælge
af Mikkel karstad, Foto: Anders Schønnemann 1.08.2013

Stegte ærtebælge med kalvetatar, ærtespirer og peberroddet - det skal du bruge:
4 personer

100 g kalvefilet el. inderlår
salt og friskkværnet peber
200 g usprøjtede ærtebælge
2-3 spsk olivenolie
1 skalotteløg
1 potte ærtespirer
20 g friskrevet peberrod
1 usprøjtet citron

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Stegte ærtebælge - sådan gør du:
Skær kødet med en skarp kniv i heltfine terninger, og læg dem i en skål. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Skyl ærtebælgene i koldt vand, og dryp dem gundigt af. Pil skalotteløg, og skær i helt tynde ringe. Steg ærtebælgene på en pande i olivenolie ved høj varme i ½-1 min. til de får lidt farve og falder sammen, men stadig har en god sprødhed. Tag ærtebælgene af panden, og anret dem på tallerkener,
fordel tataren udover sammen med skalotteløg, ærtespirer, friskrevet peberrod, salt og lidt fintrevet citronskal. Server retten med godt brød til som en forret eller en let frokostret.

Tip!
Lav også retten uden kalvefilet med ærtebælge eller mange tout og brug den som tilbehør til fx kylling.