Grønt

Svampelasagne med asparges

Lasagne på en ny måde: En let og sommerlig ret, som mikser det danske og det italienske køkken.
af / Opskrift fra Restaurant Villa Gallina 29.07.2010

Ingredienser







Bechamelsauce:
2 spsk smør
2 spsk mel
4 dl kogende mælk
salt og hvid peber
fintrevet muskatnød

Pesto:
1 potte frisk basilikum
25 g parmesan
25 g pinjekerner
1 lille fed hvidløg
saften fra ½ citron
2 dl olivenolie
salt og peber
evt. et lille skvæt tabasco

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan gør du:
Rens svampene og skær dem i skiver. Hak skalotteløgene og smelt smørret. Tænd ovnen på 180°. Vend svampe, smør, timiankviste, løg, salt og peber sammen og fordel massen på en bageplade med bagepapir. Bag i 10 min. i en forvarmet ovn. Tag svampemassen ud, vend den rundt og bag yderligere 10 min. Køl den af og fjern timianen. Hak svampeblandingen groft med en kniv på et stort spækbræt.

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet og rør det godt ud, indtil det bliver til en tyk og lind masse. Hæld den varme mælk i lidt efter lidt under kraftig omrøring. Rør i blandingen indtil den har en jævn konsistens, og lad den koge i 5 minutter. Smag til med salt og hvid peber.

Læg et lag lasagneplader i et smurt ildfast fad. Spred svampeblandingen i et tyndt lag så det dækker. Gentag proceduren, så der er tre lag svampe, og slut af med lasagneplader og bechamelsovs. Bag lasagnen i ovnen i 20 min. til den er gylden på overfladen.

Bland alle ingredienser til pestoen og blend til en ensartet masse. Skær svampelasagnen i kvadratiske stykker og pynt med høvlet parmesan og pesto.

Stykkerne kan evt. serveres med hvide og grønne asparges.

På vores søstersite, SPIS BEDRE, finder du den mest populære, klassiske lasagne. Stor anbefaling herfra. Find den her: Klassisk lasagne.

Restaurant Villa Gallina
Villa Gallinavej 3
Hesede Skov
4690 Haslev
Tlf: 56326216
www.villa-gallina.dk

Læs også:

Evas pastaskole