Grønt

Syltede rødløg - Så nemt kan det laves

Syltede rødløg er virkelig nemt at lave. Den syrlige smag kan pifte både grillmåltidet eller salaten op.
af Carsten Kyster / Foto: Columbus Leth 9.11.2017

Syltede rødløg er så nemt at lave og kan piftenærmest enhver ret op!

Typisk spiser vi de syltede rødløg oven på en grillet hotdog som et syrligt alternativ til agurkeskiverne. De syltede rødløg gør sig også rigtig godt i en hjemmelavet burger - prøv f.eks at smide rødløg i en af disse tre smagfulde burgere!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Syltede rødløg på næsten alt!

Men de røde løg gør også stor gavn i andre retter. De syltede løg har en sur-sød smag og egner sig derfor godt som et surt element i en salat. Når løgene syltes, får de også en smuk lyserød farve, hvilket også får din mad til at se smukkere ud.

Din frokost kan også blive ekstra lækker, hvis den er toppet med lidt syltede rødløg. Prøv fx at riste et stykke rugbrød, smør det med grøn pesto, læg en halv avokado på og top maden med rødløg og ristede kerner.

Du har sikkert allerede alt, hvad du skal bruge for at lave de fineste syltede rødløg. Du skal nemlig blot bruge rødløg, salt, sukker og eddike. Så bliver det ikke nemmere!

Det skal du bruge for at lave syltede rødløg:

  • 1 rødløg
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk sukker
  • 1½ dl rødvinseddike

Sådan laver du syltede rødløg:

  • Skær løget i tynde skiver og sæt dem i et fad
  • Drys med salt og sukker og hæld rødvinseddiken i
  • Lad det stå natten over
  • Kom de syltede løg på køl i et glas med tætsiddene låg