Grønt

Tomatsalat med ribs og rødløg

Du kan servere alle former for milde oste til salaten.
af /Fra kogebogen "Claus Meyers salatværksted" 26.08.2009

(tilbehør til 4 personer)
700 g af dagens mest velsmagende tomater
150 g modne ribs
½ håndfuld løvstikkeblade
½ håndfuld kruspersille
1 lille rødløg
rørsukker
havsalt
friskkværnet sort peber
4 spsk koldpresset rapsolie
2 spsk æbleeddike, gerne
balsamisk
evt. sprøde hvedeflager

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Skyl tomater, ribs og krydderurter under rindende vand. Rib ribsene og skær tomaterne i ikke alt for store stykker. Buk løvstikkebladene sammen og skær flotte tynde strimler. Pluk persillen i fine små buketter. Pil løget og skær det i tynde skiver. Løsn løgringene fra hinanden. Hæld tomatstykker, ribs, løg og krydderurter i en stor skål, krydr med lidt sukker, salt og friskkværnet sort peber og vend det hele godt sammen. Dryp rapsolie og eddike over og pynt evt. den smukke, røde salat med sprøde hvedeflager. Sørg for at salaten har stuetemperatur, når du spiser den.