Grønt

Vegetar eller glutenfri? Søg din livret frem her

Nu kan du skræddersy en opskrift med et nyt, smart værktøj. Så kan du nemt lave aftensmaden glutenfri, laktosefri, vegetarisk eller uden en bestemt ingrediens.
Rita G. Dam / Foto: Anders Schønnemann 13.06.2018
Har du selv, eller får du gæster med særlige kost-præferencer, kan det sommetider være svært at være kreativ med madlavningen. Det kan være, at en i selskabet ikke må spise fødevarer med gluten eller laktose i, eller måske skal du kreere et vegetarisk eller vegansk måltid. Når du står i køkkenet, kan det være svært at vurdere, hvilke råvarer der må komme i retten - og hvilke der ikke må.

Skræddersy din opskrift

Det er altid mest hyggeligt, når vi alle spiser af samme ret. Så lad være med at lave en ekstraret til en enkelt i selskabet, find i stedet en velsmagende ret, I alle kan nyde godt af. Inde på maduniverset spisbedre.dk kan du søge de opskrifter frem, som passer til netop dine og gæsternes spisevaner. Der kan du tilpasse søgningen og dermed tage hensyn til forskellige spiseretninger og allergier. Klik fx på 'glutenfri', og du vil se samtlige opskrifter, der ikke indeholder gluten. Derudover kan du også præcisere søgningen ved at udelukke en ingrediens, du kan indtaste tidsinterval, bruge en 'tøm køleskabet'-funktion, vælge opskrifter ud fra højtid, og desuden gemme dine yndlingsopskrifter i din egen kogebog. DU KAN BESØGE MADUNIVERSET HER!