Julebag: Pyntelige pistaciekranse

Antal: 
15
Det skal du bruge: 
60 g grønne, usaltede pistacienødder (større supermarkeder, net- og specialbutikker)
250 g hvedemel
200 g stuetempereret smør
100 g sukker
¼ tsk. salt
Pynt:
60 g grønne, usaltede pistacienødder
50 g flormelis
Lidt vand

Bag smukke, delikate pistaciekranse, der kan pryde vinduet, døren eller juletræet. Den spiselige julepynt smager fuldstændig fantastisk, og de små kranse er smagsvindere hos både store og små!

Sådan laver du pistaciesmåkager

Pistaciesmåkager

  1. Blend pistacienødder til mel.
  2. Kom pistaciemel, hvedemel, smør, sukker og salt i en skål, og ælt det sammen med fingrene.
  3. Form dejen til en kugle, og sæt den i køleskabet 1 times tid.
  4. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir drysset med lidt mel, og udstik kranse med 2 runde eller riflede udstikkerforme i forskellige størrelser.
  5. Bag kransene i 15-20 minutter ved 150°. Lad dem køle helt af på en bagerist.

Pynt

  1. Hak pistacienødderne fint.
  2. Rør flormelis og vand til glasur, og pynt småkagerne med glasur og masser af hakkede pistacienødder.
  3. Lad glasuren tørre ved stuetemperatur, og bind så et fint bånd i hver krans, hvis du vil have dem hængende.