Tilbehør

Omelet med røget laks og purløgs-cremefraiche

En god omelet går godt til det hele - morgenmad, frokost og aftensmad. Den er let at lave, og purløgs-cremefraichen kan du variere med andre krydderurter som dild eller persille.
af Redaktionen. 24.07.2022
Omelet med laks, rødløg og purløgscremefraiche

Lav omelet som del af en brunchbuffet, en lækker frokostret eller let aftensmad evt. serveret med en god skive rugbrød til.

Vi har valgt at bruge kokosmælk i omeletten, da den giver en spændende smag med et lille hint af sødme. Du kan sagtens erstatte cremefraiche med skyr, hvis du har lyst.

2 personer

Ingredienser

  • 3 æg
  • 2 spsk. kokosmælk
  • 1 nip salt
  • 1 stænk olivenolie
  • ½ tsk. smør
  • 1 forårsløg

Purløgs-cremefraiche

  • ¼ bundt purløg
  • 2 spsk. cremefraiche
  • Citron
  • Salt og peber

Topping

  • 1 rødløg
  • 50 g røget laks

Sådan laver du omelet

  1. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem med kokosmælk og salt.
  2. Opvarm olivenolie og smør på en lille pande, indtil det simrer, og tilsæt æggemassen.
  3. Hak forårsløget fint, og drys det over æggemassen på panden.
  4. Steg omeletten, indtil den er gennemstegt

Purløgscremefraiche

  1. Hak purløgene fint, og bland dem med cremefraiche i en lille skål. Smag til med citron, salt og peber.
  2. Pil rødløget, og skær det i ultratynde skiver.
  3. Anret omeletten med cremefraichedressing, rødløgsskiver og laks på toppen.

TIP: I stedet for purløg, kan du bruge dild eller bredbladet persille. Cremefraiche kan også erstattes af skyr.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.