Se også
Tilbehør
Syltede grøntsager
Giv sprøde grøntsager og krydderurter det glatte lag, og forlæng smagen af sensommeren helt ind i efteråret. Her får du opskriften på syltede grøntsager!
Opskrift og foto: Pernille Hoffmann Køppen / Hoffmann Studio
15.09.2023
Skal de syltede grøntsager gemmes i flere uger, kan du vælge at skylle sylteglassene i lidt Atamon, inden grøntsager og lage hældes i. Sørg også altid for, at låget er skruet ordentlig på sylteglasset og ikke mindst at bruge en ren gaffel eller ske.
Ingredienser
- 2 skoleagurker
- 2 gulerødder
- 1 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 2 forårsløg
- 1 håndfuld frisk dild
- 2 dl vand
- 2 dl klar eddike
- 1 tsk. hele korianderfrø
- 1 tsk. hele peberkorn
- 1 tsk. sennepsfrø
- 2 tsk. salt
Sådan sylter du grøntsager
- Skyl agurker, og skær dem i mundrette stykker.
- Skræl gulerødder, og skær dem i mindre stykker.
- Pil og hak rødløg groft. Pil hvidløg, og skær dem i halve.
- Rens forårsløg, og skær dem i skiver.
- Skyl og pluk dild.
- Bland grøntsager og dild sammen i en skål, og fordel dem i et skoldet sylteglas.
- Kog vand, eddike og krydderier i en gryde i et par minutter, og hæld lagen over grøntsagerne i sylteglasset.
- Læg låget på sylteglasset, og lad grøntsagsblandingen trække på køl i 4-5 timer før servering.