Annonce
Tilbehør

Syltede grøntsager

Giv sprøde grøntsager og krydderurter det glatte lag, og forlæng smagen af sensommeren helt ind i efteråret. Her får du opskriften på syltede grøntsager!
Opskrift og foto: Pernille Hoffmann Køppen / Hoffmann Studio 15.09.2023

Skal de syltede grøntsager gemmes i flere uger, kan du vælge at skylle sylteglassene i lidt Atamon, inden grøntsager og lage hældes i. Sørg også altid for, at låget er skruet ordentlig på sylteglasset og ikke mindst at bruge en ren gaffel eller ske.

Annonce

Ingredienser

  • 2 skoleagurker
  • 2 gulerødder
  • 1 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 2 dl vand
  • 2 dl klar eddike
  • 1 tsk. hele korianderfrø
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • 2 tsk. salt
Annonce

Sådan sylter du grøntsager

  1. Skyl agurker, og skær dem i mundrette stykker.
  2. Skræl gulerødder, og skær dem i mindre stykker.
  3. Pil og hak rødløg groft. Pil hvidløg, og skær dem i halve.
  4. Rens forårsløg, og skær dem i skiver.
  5. Skyl og pluk dild.
  6. Bland grøntsager og dild sammen i en skål, og fordel dem i et skoldet sylteglas.
  7. Kog vand, eddike og krydderier i en gryde i et par minutter, og hæld lagen over grøntsagerne i sylteglasset.
  8. Læg låget på sylteglasset, og lad grøntsagsblandingen trække på køl i 4-5 timer før servering.
Annonce

Sponsoreret indhold

Annonce