8 opskrifter med gammelt og tørt brød
Tips og tricks

8 lækre opskrifter med gammelt brød

Christine Agertoft 28.02.2020
Gammelt brød kan faktisk sagtens genopstå som ingredienser i skønne retter. Se bare de her 8 lækre opskrifter, der er lavet med gammelt brød!

I Danmark smider vi rigtig meget brød ud, fordi vi helt har glemt, hvad vi skal gøre med brødresterne. De ender rigtig ofte i skraldespanden, eller også kan vi lige svinge os op til at give dem til fuglene.

Se også: Groft landbrød med kerner

Men faktisk har hele norden en lang tradition for at bruge det gamle brød til at lave nye lækre retter – vi har bare glemt det! Derfor har vi fundet 8 retter, du kan bruge tørt brød til. Prøv dem, og undgå meningsløs madspild.

8 opskrifter med tørt brød

Rugbrødslagkage

Nu er det på tiden at genoplive den gamle klassiker, så gem rugbrødet, selvom det er blevet tørt, og brug det i en lækker rugbrødslagkage, som helt sikkert vil vække begejstring hos dem, du serverer den for. Find opskriften her!

Morgenmadsmuffins

Lav de lækreste brunch-muffins ved at skifte toastbrødet i denne morgenmadsmuffin ud med dine gamle brødrester. Find opskriften her!

Solbærkage med chokolade

Denne solbærkage med sød chokolade både smager fantastisk, er virkelig smuk og så er den lavet med daggammelt rugbrød. Få opskriften her!

Salat med figner, æbler og croutoner

Prøv en frisk salat med æbler, søde figner og sprøde croutoner med koriander, der er lavet af dit kedelige gamle brød. Opskrift finder du her!

Bruschetta

Giv dit gamle brød en tur på grillen og server det som en lækker bruschetta til forret. Find opskriften her!

Parisertoast

Brug dit gamle rug- eller franskbrød til at lave en lækker parisertoast. Find opskriften her!

Arme riddere

Arme riddere er egentlig en ret simpel ret. Som så mange andre retter, hvori brødet på en eller anden måde tilberedes en gang til, er formålet med arme riddere oprindeligt at få bugt med nogle af ens rester. Få opskriften her!

Bondepige med slør

Bondepige med slør er en gammel dansk dessert, der består af æblekompot lagt i lag med ristet rugbrødsrasp. Find opskriften her!

Læs også: 8 madvarer du aldrig må opbevare i køleskabet

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.