Solbærkage med rugbrød og kakao

Antal: 
Ca. 12 personer
Det skal du bruge: 
BRØDBUNDE:
5 æg
200 g. sukker
2 spsk. kakao
5 spsk. maizena
3 tsk. bagepulver
125 g. ymerdrys eller et daggammelt rugbrød
SOLBÆRCREME:
200 g. solbær pure (Blendet solbær)
25 g. honning
25 g. glukose
120 g. fløde – let pisket
130 g. fløde
230 g. mælkechokolade

Lav en skøn solbærkage med rugbrød og kakao — perfekt som fin dessert til middagsbordet. 

Solbærkage med rugbrød og kakao 

Sådan laver du brødbundene:

  1. Æg og sukker piskes hvidt og luftigt.
  2. Kakao, maizena og bagepulver sigtes ned i massen og det vendes forsigtigt sammen med ymerdrysset/fint revet rugbrød.
  3. Massen hældes ned i en smurt springform eller bradepande og bages ved 180 grader i 35-45 min.

Sådan laver du solbærcremen

  1. Smelt chokoladen over vandbad.
  2. Varm de 130 g fløde sammen med honning og glukose og tilføj solbær pure.
  3. Hæld den varme væske ned i den smeltede chokolade, samtidig med der piskes i chokoladen. (Kan med fordel bruges en stavblender)
  4. Når massen er omkring de 40 grader, vendes det let pisket fløde i massen.
  5. Solbærcremen hældes på brødbunden og stilles på køl i minimum 4 timer, inden servering.

TIP: Ønskes en anden anretning, kan cremen piskes stiv, dagen efter og sprøjtes op.