Groft landbrød med kerner

Antal: 
2-3 små brød
Det skal du bruge: 
Groft landbrød
30 g gær
7 dl vand
2 spsk salt
2 spsk honning
800 g hvedemel
200 g grahamsmel og lidt til hævekurvene
100 g durumkerner, der er klar til brug, fx finax
100 g rugkerner, der er klar til brug, fx finax
2 spsk olivenolie
1 æggeblomme

Klid, kerner og grove meltyper er vejen frem, hvis du vil spise dig sund i brød. Heldigvis smager de grove brød rigtig godt og tager ikke skade af en enkelt skive ost eller en klat god marmelade på toppen. Her får du opskriften på et groft landbrød, der passer til alle måltider - også som tilbehør til frokostsalaten eller en lasagne. Det er også godt at dyppe i en god olivenolie som en skøn snack eller en forret inden middagen.

Mere lækkert hjemmebag: Brydemysliboller med tranebær

Prøv at lave en cremet tunsalat til dit landbrød - se opskriften her

Sådan laver du groft landbrød

  1. Rør gær ud i lunkent vand i en stor skål sammen med salt og honning. Hæld de 2 slags mel i skålen, lidt ad gangen, og rør det rigtig godt sammen med kernerne.
  2. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt sammen i ca. 5 minutter. Del dejen i 2-3 stykker, og form dem som runde brød. Kom dem i hævekurve eller andre forme drysset med ekstra grahamsmel, og lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca. 30-40 minutter.
  3. Vend dem forsigtigt ud på en bageplade med bagepapir, og bag brødene i en forvarmet ovn på 220° i 20 minutter. Skru ned for varmen til 180°, og bag videre i 25-30 minutter. Lad brødene afkøle på en bagerist.
  4. Brødet er et allroundbrød, som kan bruges til alle måltider.

TIP: Har du ikke kerner, der er klar til brug, kan du sagtens bruge almindelige durum- og rugkerner, der skal blødes ud i vand og/eller koges først. Se anvisning på pakken.

Få altid opskrifter, bolignyheder og skønne havetips med ISABELLAS

Vild med brød? Få flere opskrifter på fristende bagværk herunder:

Opskrift på kernesundt valnøddebrød

Opskrift på kernesundt valnøddebrød