Fisk og skaldyr

Tortilla med friteret rødspætte og spicy salsa

Kast dig ud på dybt vand, og servér rødspætte i helt nye klæder. Prøv den eksotiske rødspættetortilla med lækker, friturestegt rødspætte og spicy salsa. Perfekt til både hverdag og middagsselskab!
af Mikkel Karstad. Redigeret til web / Foto: Anders Schønnemann 19.01.2021
Rødspættetortilla med spicy salsa

Denne fusion af det nordiske og det mexikanske køkken er en smagsbombe uden lige! Den velkendte fladfisk får et sprødt twist og akkompagneres af Mexicos kraftfulde smage og farverige ingredienser. Hvad end det er hverdag eller weekend med gæster, vil denne ret helt sikkert imponere - og give smagsløgene en oplevelse!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det er to klassikere fra hvert sit køkken. Den mexicanske tortilla laves oprindeligt på majsmel, og majspandekagen er noget tykkere end den hvedepandekage, som vi kender. Rødspætten er en af de mest spiste fladfisk i Norden, og den serveres ofte stegt med panering. Fish tacos serveres efterhånden mange steder verden over, og her er vores bud på en saftig og smagfuld en af slagsen!

Tip: Frituresteg kun et par stykker fisk ad gangen, så olien ikke taber varme - så får du de perfekte stykker fisk.

Læs også: Tortilla med fjordrejer, stikkelsbær-relish og urter

Tortilla med friteret rødspætte og spicy salsa

Antal: 4 personer

Det skal du bruge til tortilla med friteret rødspætte og spicy salsa

Friteret rødspætte:

  • 8 dobbelte rødspættefileter

  • 3 g havsalt

  • 1 g friskkværnet peber

  • 1 æg

  • 100 g pankorasp

  • 2 l vindruekerneolie til friturestegning

Syltede rødløg:

  • ½ rødløg

  • Salt

  • 1 limefrugt

Spicy salsa:

  • 1 mango

  • ½ rødløg

  • 1 frisk rød chili

  • 1 limefrugt

  • 1 tsk. akaciehonning

  • 3 g havsalt

  • 1 g peber

Til servering:

  • 12 små friske majstortillaer

  • Frisk koriander

Sådan laver du tortilla med friteret rødspætte og spicy salsa

Syltet rødløg:

  1. Pil og hak løg i fine strimler, og læg dem i en skål. Krydr med salt og limesaft.

  2. Vend godt rundt, og marinér løgene i 10-15 minutter.

Friteret rødspætte:

  1. Tjek fileterne for ben, og skær hver filet i ca. 3 stykker. Krydr med salt og peber.

  2. Slå ægget ud i en skål, og hæld raspen i en anden.

  3. Panér fileterne i først æg og så rasp. Varm en gryde med olie op til ca. 160°.

  4. Steg 5-6 rødspættestykker sprøde og gyldne i olien ad gangen.

  5. Tag fisken op, og drys med salt. Fortsæt med resten af rødspættestykkerne.

Spicy salsa:

  1. Skræl mangoen, og skær mangokødet fri af stenen og ud i tern. Læg det i en skål.

  2. Pil og hak løg fint.

  3. Rens og hak chilien fint.

  4. Vend begge dele med mangoen. Smag til med fintrevet limeskal, limesaft, honning, salt og peber. Vend det hele godt, og lad det trække i 10-15 minutter.

Servering:

  • Lun tortillaer, og fordel 2-3 stykker fisk, lidt salsa, syltet rødløg og frisk koriander på.

Flere spændende tortillaer?

Skift det traditionelle kødfuld ud med fisk og skaldyr, og oplev helt nye, delikate smagssammensætninger. Denne tortilla med fjordrejer er et delikat tvist på den klassiske tortilla! Få opskriften her.

Tortilla med fjordrejer