Mad

Tre gange sund (og flot) morgenmad

Vi bliver konstant mindet om hvor vigtig den er, morgenmaden. Men ind imellem ville det være rart med lidt variation. Vi giver sammen med bloggeren Maria, kvinden bag Vanløse Blues, her tre bud på en lækker og god start på dagen.
af Maria Engbjerg. Redigeret af Cecilie Rubini 7.02.2014

Low Carb Gulerods/sesam boller (helt uden mel)

Bløde, luftige og svampede boller. Helt uden mel og med få ingredienser.
Sådan en bolle er god med ost, eller som burgerbolle.
- Og har man lyst kan man sagtens tilsætte nogle hele frø eller kerner, det vil kun gøre dem endnu lækre.
Bollerne er svampede, med en mild smag af sesam og æg.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Til 8 boller skal du bruge:

3 dl affedtet sesammel
1/2 dl loppefrøskaller
3 små groft revet gulerødder
250 g økologiske æggehvider
1 dl græsk yoghurt, skyr eller hytteost
3 tsk bagepulver
1 tsk salt

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
Rør æggehvider, græsk yoghurt og gulerødder godt sammen i en anden skål og tilsæt herefter de tørre ingredienser. Lad dejen så og trække i 10 min, så fibrene kan nå at suge væden til sig.

Form 8 boller ved hjælp af en ske på en bageplade med bagepapir.
Drys med sesamfrø og bag bollerne i 10 - 15 min. Bollerne skal være faste og gyldne. - Lad bollerne afkøle på en bagerist.

Bollerne er fryseegnede og smager skønt efter en tur på brødristeren.

Mandelgrød med kanel og blåbær:
Proteinrig grød med en let smag af marcipan, kanel og syrlige bær.

Til 1 portion skal du bruge:

Til topping:

Sådan gør du:

Kanelpandekager med krydret æblemos:

Æble og kanel - er et perfekt makkerpar. Syrligheden fra æblerne og sødmen fra kanel - og så lige et spicy twist fra ingefær, gør en pandekage en tand bedre. Ja eller på en ganske almindelig hvergang.

Krydret æblemos:
5 store æbler
1/2 dl vand
1-2 cm ingefær, fint hakket
1 tsk kanel
1/2 tsk vaniliepulver

Sådan gør du:
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre tern. Ca. 1x1 cm. Kom æbleternen i en gryde med 1/2 dl vand og fint hakket ingefær. Lad det dampe i 10-15 min til vandet er fordampet og æblerne er møre. Tilsæt kanel og vaniliepulver og blend eller mos til du har din foretrukne konsistens. Min blev meget fin, egentligt foretrækker jeg den grov, men smagen er jo heldigvis den samme.

Kom mosen på glas og opbevar den i køleskabet. Hvor den holder sig fint minimum en uge, hvis du altså ikke har spist den inden.

Kanelpandekage:
2 æg
2 spsk mælk
1 spsk loppefrøskaller
1 tsk kanel
En lille smule salt
Smør til stegning

Sådan gør du:
Pisk alle ingredienserne sammen og lad dejen stå og trække i 10 minutter.
Varm en pande op til medium varme og smelt smørret. Sæt dejen i 4 klatter. Vend dem først når oversiden er helt fast, vend dem og giv dem et halvt minut på den anden side.

Stabel pandekagerne oven på hinanden, læg en 1-2 spsk. skyr eller græsk yoghurt ovenpå, og gør det samme med æblemosen og drys med hakkede mandler.

Alle opskrifter og billeder tilhører bloggen Vanløse Blues. Se flere morgenmadsopskrifter: HER