Lejlighed

Bolig: Den hvide oase

af Mandy Allen og Pia Olsen / Foto: Greg Cox 24.03.2015
Det er stadig in at indrette sig hvidt i hvidt, og stylist Shelley Street har ramt trenden spot on. Her får du et enkelt kig indenfor i hendes minimalistiske oase fyldt med fodspor fra naturen.

Shelley Street beskriver sit og datteren Phoebes hjem som et fristed for sanserne, og det er tydeligt, at hun ved, hvad hun taler om. Shelley har indrettet sig en rolig base ved at gå efter lyse farver – faktisk er det hvidt i hvidt, der dominerer hjemmet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Jeg har en forkærlighed for hvid. Som farve skaber den ro og renhed i boligen. Samtidig er hvid en god farve som bund for at bygge videre med andre farver. Jeg har tilsat meget få farver, inspireret lidt af de sten, du finder på stranden. Her er udvaskede blå toner, grå, kalk og kul, siger Shelley Street.

Inspiration: Bolig med solgule strejf

Den nordiske farveskala og den enkle stil får kontrast af hendes mange obskøne fund fra den sydafrikanske slette. Og hun drages af elementer fra den uspolerede natur. Alle de udstillede genstande vidner om hendes landlige rødder, og den iøjnefaldende samling af objekter ville føle sig hjemme i det mest kuriøse kunstkammer. Her finder vi dyrekranier, knogler og gevirer, bizarre blomsterbælge og brændte protea-blomster, koraller, muslingeskaller og småsten. Alle fundet på vandreture i naturen eller af venner og familie.

FÅ MASSER AF BOLIGINSPIRATION OG GODE OPSKRIFTER MED MAD & BOLIG

Ud over sin samling af kuriøsiteter har Shelley Street en god portion keramik, der laver lommer af farve hist og her. Her er fx antikke kinesiske potter og værker fra den sydafrikanske kunstner Lovell Friedman, som er en ven af huset. Hun har også en stor forkærlighed for kunst, og på nær to akvareller, som hun har arvet fra sine hollandske bedsteforældre, har hun holdt sig til gulnede raderinger og sort-hvide fotografier. Og så de lokale værker, udskårede nakkestøtter i træ, mælkepotter i ler og stenskulpturer, købt på hendes rejser til fjerne egne. For Shelley hælder mest til historiske ting, der ikke er masseproducerede. Det skal være den ægte vare!

Læs også: Indret din drømmebolig

Sådan får du Shelley Streets stil

  • Vælg hvide vægge og lofter.
  • Begræns din samling af billeder til et par få vægge, og lad resten stå tomme. Lav også et par mindre samlinger af billeder, som du stiller på gulvet.

  • Strip dine gulve for gulvtæpper, og gå efter hvide betongulve.

  • Indret hvidt i hvidt, og sæt hvide stole til et hvidt spisebord.

  • Tilsæt masser af fotokunst og raderinger – hold dig til neutrale farver.

  • Giv kontrast med enkeltstående møbler i sort.

  • Få varme ind med træ, lerkrukker og falmede tegninger.

I galleriet nedenfor får du flere tips til at gøre Shelleys hvide stil efter: